Thema avond EHBSO leerzaam en geslaagd

ZUIDHORN - De thema avond onder leiding van Robert Jan Hidding over Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken was een leuke en geslaagde avond. Helaas was de opkomst niet groot maar de inhoud en de aandacht was prima.

Door de Jeugdcoordinatoren was geinventariseerd wat de belangstelling was t.a.v. de diverse thema's die jeugdtrainers interessant vonden.
Eén van de thema's was de EHBSO, wat te doen bij Sport Ongelukken...

Druk hier voor het EHBSO zakboekje (ook op de Download pagina)

Robert Jan die in het dagelijks leven Verpleegkundige is en zijn interesse ook gericht is op Sport Ongelukken, was direct geinteresseerd om deze avond inhoudelijk vorm te geven.


De avond bestond uit een stukje theorie en vooral veel praktijk.

Hij vertelde dat enkelblessures, knieblessures en vingerblessures vooral veel bij korfbal voorkomen en ook erg veel bij Zunobri.
Bij Zunobri komt hyperventilatie ook nog al eens voor, natuurlijk komen op het kunstgras ook schaafwonden voor.

Aan de hand van een powerpoint presentatie liep Robert Jan door de inhoud van de avond heen, hij liet zien hoe bepaalde blessures zoals hoe de enkel blessure tot stand komt.

 

 

 

 

Hij liet zien wat er gebeurd in de knie als je bijvoorbeeld je kruisbanden verrekt, inscheurt of afscheurt, maar ook waar de meniscus zit en wat het betekent als de meniscus wordt verwijderd.

Ook vragen van de aanwezigen werden beantwoord.

Daarna liet hij in de praktijk zien hoe je een enkel verbind. Tips zoals "kijk in het verband" en "maak het verband strak op de plek waar de blessure zit" zijn handig om te weten.

Daarna was het ook tijd om zelf te oefenen. Er werd enthousiast verbonden, in de watten gelegd en een mitella aangelegd.

Ook de levensreddende handelingen werden doorgenomen, natuurlijk hoopt niemand daar in te komen. Maar het is toch goed om even door genomen te hebben.

Het was een leerzame en leuke avond waar iedereen toch wat aan gehad heeft.