Drukke dag een mooie afsluiting seizoen

ZUIDHORN - K.V. Zunobri had een druk weekend, Esther Schipper en Janneke van Hielkema vlogen uit naar Noordwolde (Fr) om hun Drie Provincien Toernooi te spelen en Zunobri had haar afsluiting met vooraf tentenkamp voor de kids. Bovendien werd de Mastercoach van 2007/2008 bekend.

Filmpjes van Drie Provincien Toernooi

Filmpjes tentenkamp

Filmpjes Matthijs-Slager-Tegeltje

Foto's mixtoernooi en barbecue

Op 20 juni startte het weekend al voor Zunobri. De Jeugd en Activiteiten Commissie had een tentenkamp georganiseerd voor de kinderen. Een groepje jongelui overnachten in tentjes naast het korfbalveld, deden bovendien leuke spelletjes en hadden zelfs een kampvuur. Het werd natuurlijk een latertje en 's morgens vroeg weer op want het mixtoernooi met allemaal familie's, vrienden en aanhang, ging van start. Er werd fel gevochten door de families die natuurlijk niet voor elkaar onder wilden doen. Ook waren er weer enkele oud-gedienden te begroeten die net zo fanatiek meededen als in het verleden.

Drie Provincien Toernooi
Tegelijkertijd speelden Janneke van Hielkema met de D-selectie en Esther Schipper met de B-selectie van Groningen hun Drie Provincien Toernooi in Noordwolde (Fr). Daar was wel een vertegenwoordiging van Zunobri aanwezig maar uiteraard kon Zunobri niet in grote getale uitrukken om hun spelers aan te moedigen.
Esther verloor helaas beide wedstrijden maar vooral de tweede wedstrijd liet Groningen zien eigenlijk vrij eenvoudig op de been te kunnen blijven tegen de Friezen.
Janneke werd met haar D-pupillen kampioen van de drie provincien en mag zich een jaar lang kampioen van district Noord noemen.

Barbecue en officiele deel
Op de in de avond gehouden, barbecue bij Zunobri waren toch weer tegen de 90 bezoekers aanwezig, het was gezellig druk. Lisette Staghouwer opende de barbecue. Nadat ieder zich rond gegeten had kwam nog het officiele gedeelte. Voorzitter Matthijs Slager zette alle jeugdtrainers in het zonnetje en bedankte de afzwaaiende jeugdtrainers. Hij noemde ook dat het belangrijk is voor Zunobri om derde klas te spelen en dat nu Christiaan Schaafsma afscheid neemt er weer een 2e trainer moet komen. Ook noemde hij dat de gemeente vage plannen heeft om alle sport te centraliseren wat zou moeten betekenen dat Zunobri van de huidige locatie weg moet. Het bestuur lobbiet met andere verenigingen om toch te kunnen blijven.

Vrijwilliger van het Jaar
Bovendien heeft het bestuur al jaren de gewoonte om de vrijwilliger van het jaar te benoemen die de mascotte een jaar lang in huis mag hebben.
Dit jaar ging die prijs terecht naar Robert Jan Hidding. Slager noemde zijn verdiensten voor de vereniging: juniorentrainer, PR-commissie en binnen die PR commissie kreeg hij een aantal dingen voor elkaar. Bovendien was hij als ex-speler van Stadskanaal belangrijk om in de degradatiewedstrijd tegen Stadskanaal aan onze kant te spelen omdat hij 1,5 jaar geleden lid werd.

Mastercoach 2007/2008
Peter Schutte nam het woord want de Mastercoach van 2007/2008 moest nog bekend gemaakt worden. De organisatie van de Mastercoach lag in handen van de websitecommissie die op deze manier probeerden meer leden te laten inloggen en met de website bekend te maken. Deze opzet was zeer geslaagd.
Er deden 33 teams mee en er werd elke week met spanning naar de laatste uitslagen gekeken.
Uiteindelijk was het ook Robert Jan Hidding die geloofd werd om zijn kundigheid in dit spel want hij werd de Mastercoach van K.V. Zunobri van 2007/2008.

Matthijs Slager in het zonnetje
Maar nog was het niet afgelopen want Jantine de Vries nam op haar verzoek het woord. Zij haalde voorzitter Matthijs Slager naar voren en memoreerde aan de vrijwilliger van het jaar. Zij noemde de enorme staat van dienst die Matthijs in de 10 jaar dat hij voorzitter is, bij Zunobri heeft opgebouwd. Zijn meest aansprekende is natuurlijk de verwerkelijking van een kunstgrasveld.
Maar ook te denken valt aan juniorentrainer, wedstrijdsecretariaat, scheidsrechter, speler, f-pupillentrainer. Jantine gaf aan dat veel leden eigenlijk vinden dat er al jaren maar 1 vrijwilliger van het jaar is en dat dit Matthijs is. Dit werd met luid applaus onderschreven door de aanwezigen. Jantine noemde het kado wat Matthijs kreeg het "Matthijs-Slager-Tegeltje", het was dan ook een tegeltje met een foto waarop Matthijs met een microfoon in zijn hand het kunstgrascomplex opent. "Wel met meer haar" aldus Jantine. Matthijs gaf in zijn bedankspeech aan dat hij inderdaad ook best moeilijke momenten heeft meegemaakt maar dat juist de goede dingen en deze waardering hem stimuleren.

Afscheid Christiaan Schaafsma
Het kon maar niet op want nu werd Christiaan Schaafsma naar voren gehaald door Robert Jan Hidding en Alie Lanting. Christiaan kreeg vorige week een surpriseparty en werd ontvoert omdat hij stopt bij Zunobri en naar OKO gaat. Robert Jan gaf aan dat hoewel hij Christiaan nog maar kort kende hij wel snel doorhad hoe fanatiek hij was. Hij gaf aan dat veel leden veel van hem geleerd hadden en dat de selectie nog iets voor hem in petto had. Robert Jan en Alie boden een heus afscheidsboekje aan waarin alle selectieleden een stukje hadden geschreven, mooi afgewerkt met fotos en uitspraken van Christiaan is het een leuk herinneringsdocument.
Christiaan gaf in zijn bedankspeech aan dat hij natuurlijk niet echt weg is bij Zunobri maar wel alles op een lager pitje gaat. Hij heeft ook moeilijke momenten meegemaakt maar refererend aan de speech van Matthijs doet hij het juist voor die mooie momenten.

Daarna was het tijd voor Nederland-Rusland... was het maar anders geweest....

Toch mag niets het plezier drukken van deze prachtige Zunobri dag.