Jantine de Vries wint DPT

ZUIDHORN - Op zaterdag 9 juni was het toetje en tevens afsluiting voor de selecties van de drie noordelijke provincies en het publiek. Van alle leeftijdscategorien van D pupil tot A junior waren er selecties. Jantine de Vries vertegenwoordigde in haar eentje Zunobri bij de selecties waar in de zaal ook John Beeftink en Gerard Nienhuis nog present waren. In de zaal werden de A junioren echter weggespeeld. Nu op het veld, dan wel met de twee jaar te oude Jeroen Dolfing in de gelederen, wonnen de Groninger junioren zelfs het DPT. Hoewel de speler-toevoeging toch wat fronsende wenkbrauwen veroorzaakte, werd de overwinning er niet minder om.

In de eerste wedstrijd startte onze Jantine direct al tegen de matige friezen. De friezen konden niets van hun suprematie die het al jaren voert, laten zien want in hun eerste wedstrijd verloren ze al van Drenthe en lieten ze met name in de tweede helft een slechte indruk achter. Groningen, die met de 2 jaar te oude Jeroen Dolfing natuurlijk een absolute topschutter in de gelederen had, speelde gedreven en taakgericht. Onze Jantine was direct al in het begin verantwoordelijk voor veel gevaar, haar dame bleef maar druk geven op de aalvlugge Jantine. Daar wist zij wel raad mee en Groningen liep mede door haar toedoen naar een 4-0 voorsprong. Ook de andere Groningers speelden goed en de friezen speelden na de 4-0 timide en konden geen moment goed korfbal laten zien.
In de tweede helft kwam friesland dan wel iets terug toch ontbrak de overtuiging die de Groningers wel hadden vooral omdat het de overwinning zag gloren. Met een 10-5 overwinning was de eerste wedstrijd in de knip met goed perspectief op de titel want Drenthe had met slechts 9-6 weten te winnen.
In de andere leeftijdsgroepen ging het ondertussen toch niet zo goed. Alleen de C-aspiranten konden met de kersverse Nederlands Kampioenen van Hoogkerk C1 nog goed meedoen, maar B1 en D1 verloren beide ontmoetingen.
De Groninger A selectie ging in de tweede helft met goede moed aan de slag. De 1-0 was van Groningen maar daarna zou het gelijk opgaan. Bij rust stond het 6-4 en kon onze Jantine duidelijk minder stempel op de wedstrijd zetten. Maar na rust kwamen de Groningers toch weer terug, ook de Drenthen hadden duidelijk hun betere en mindere momenten. Toen het 9-6 werd leek het gebeurd maar met een paar gelukjes en ook mooie acties werd het in de laatste minuten enorm spannend want 9-7 was nog geen grote voorsprong. Drenthe kon het zich zelf verwijten dat het de wedstrijd uit handen gaf want een nieuwe Groninger taktiek resulteerde in eerste instanties in enorm veel balverlies. Maar toen de Drenthen er geen gebruik van maakten was het Groningen dat tot twee maal toe in elke aanval wist te scoren, 9-9. De Groningers wonnen op doelsaldo het DPT en Jantine de Vries gaat dus in haar laatste jaar als junior met de titel aan de haal, een mooie beloning en afscheid van het officiële juniorschap voor onze speelster.