Selectie neemt afscheid van trainer/coach Christiaan Schaafsma

Nu het einde van het seizoen nadert is het ook tijd om afscheid te nemen van verschillende spelers binnen de selectie van Zunobri. Niet alleen spelers nemen afscheid ook tweede trainer/coach Christiaan Schaafsma gaat een nieuwe uitdaging aan bij OKO/BIES uit Opende. Hij zal hier de hoofdcoach worden. Afgelopen vrijdag nam de selectie alvast op gepaste wijze afscheid van hun tweede trainer.

De kaasjes en worstjes waren al aangeschaft door Christiaan. Hij zou even een lekker avondje voetbal kijken met een aantal leden van de selectie. Bij binnenkomst van Peter Schutte leek er nog niets aan de hand. Peter zou even iets eerder komen om samen met Christiaan te eten. Al snel bleek dat Peter met voorbedachten rade naar de Nicolaasbeetstraat in Groningen was gekomen. Vakkundig werd de scheidend trainer geblinddoekt en van een ander stel kleren voorzien. Samen met een aantal spelers uit de selectie werd Christiaan, volledig blind, in de auto gezet. Bestemming onbekend.

Na een misselijk makende rit van ongeveer een half uurtje mocht Christiaan volledig gedesoriënteerd uit de auto stappen. Hij was ergens aangekomen en mocht naar binnen gaan. Binnen wachtte hem een mooie verassing. De selectie was in Kommerzijl bij elkaar gekomen om gezamenlijk afscheid te nemen van Christiaan. Volledig verast keek Christiaan eens goed naar de aanwezigen en naar zijn kleren. Hij was voor deze gelegenheid in een mooie rok gestoken en had een shirts aan met de namen van alle selectiespelers en enkele typisch uitspraken van hemzelf.
Na een heerlijke maaltijd was het alweer kwart voor negen. Christiaan kon zijn shirt verwisselen voor een oranje shirt want samen met de selectie werd er genoten van de verrichtingen van “onze jongens” in Zwitserland. Na een heerlijke 4-1 overwinning was het tijd voor cadeautjes. Naast enkele dankbare woorden waren er heerlijke sigaren aangeschaft en nog enkele kleinigheden. Van de website commissie kreeg Christiaan nog een shirt met hierop de link naar de Zunobri website. Zo zal ook in Friesland het webadres van Zunobri goed duidelijk worden. Nog even nagenietend van alle aandacht werd er geluisterd van de meester van het voetbal Johan Cruijf. Hierna was de avond ten einde en kon Chirstiaan, met volledig zicht, teruggebracht worden naar Groningen.
Aankomend weekend is het jaarlijkse mixtoernooi met aansluitend de BBQ. Hier zal Christiaan waarschijnlijk door de rest van de verenging worden uitgezwaaid

 

Druk hier voor foto's