Zunobri verlegt grenzen

Afgelopen maandag hebben een aantal spelers van Zunobri eens verder gekeken dan alleen het kunstgrasveld van 60 x 30 meter. In het Noordplantsoen werd een frisbee toernooi georganiseerd door de NFB ( Nederlands Frisbee Bond). Reden voor voorzitter Matthijs Slager om een team op te trommelen. Onder toeziend oog van hoofdtrainers Ron Berkenbosch en die-hard fans Willem en Alie deden de korfballers het geheel niet slecht.

Via internet was er een geheel Zunobriteam opgegeven onder de naam “ KV Zunobri”. Met de spelers Jantine de Vries, Peter Schutte, John Beeftink, Matthijs Slager en Fred Pera. Later nog aangevuld met andere speler ( Harrie en Ciska) Na het inschrijven begonnen de spelers rustig een beetje in te gooien met de frisbee. Toen al bleek dat er in het team wel aardig wat gooikunstenaars waren. Zowel met links als rechts en boven/onderhands konden de frisbees perfect bij de medespelers worden bezorgd.
Na een korte intro, met demo, kon de warming-up beginnen. Na een aantal rondjes over het noorderplantsoen ( of in ieder geval een deel ervan) kon de eerste frisbeewedstrijd van de korfballers beginnen. Mede door de ervaring met het vrijlopen en man-to-man verdedigen werd de wedstrijd een volledige walk-over. Met 12-2 werd de eerste wedstrijd op naam van de Zunobrianen geschreven. Na een ietwat onwennig evaluatierondje met de tegenstander kon er worden genoten van andere frisbee spelers. De techniek werd nog even goed afgekeken en de tweede wedstrijd kon beginnen. Dat dit lang niet zo makkelijk ging worden al de vorige wedstrijd werd al snel duidelijk. Maar toch sloegen ook de Zunobrianen geen modderfiguur tegen de ervaren frisbeeërs. Mede door een prachtige ‘flow’ gooi op Jantine werd de voorsprong 6-3. Toen ook de tegenstander doorhad dat je met korfbaltalent prima kunt frisbeeën schakelden deze even een tandje bij. Toch leek de KV Zunobri formatie stand te houden. Maar helaas, in de laatste tien seconden van de wedstrijd werd de stand nog gelijk getrokken naar 6-6. In de evaluatie ( dit hoort zo bij frisbee) waren er enkel lovende woorden voor de frisbee-prestaties van Zunobri.
De allerlaatste wedstrijd voor de toyota-ploeg werd wederom een makkelijke. John wist op prachtige wijze de volledige verdediging van de tegenstander te kijk te zetten na een lange gooi van Matthijs en Fred wist zijn lengte goed te gebruiken om de punten binnen te slepen. Na deze mooie overwinning wisten de Zunobrianen het zeker, volgende week is het hele team er gewoon weer bij. Want op 1 juni gaat het toernooi verder in het Noorderplantsoen. De winnaar over 3 avonden gaat uiteindelijk naar het NK in Utrecht. Wie weet treffen we de korfballers ook daar weer aan in tenue.