Weer geselecteerden voor Zunobri

Vorig jaar was de afvaardiging van KV Zunobri aan de provinciale selecties weer eens groot. Meerdere jaren was het aantal spelers wat minder geweest maar vorig jaar deden we weer mee. Ook dit jaar zijn er weer jeugdspelers richting de verschillende selectierondes gestuurd om hun talenten te tonen.

 
janneke esther1 eke malycke thomas
Dit jaar helaas geen spelers die naar de A-junioren gaan. Voor de B-aspiranten van Groningen waren Simone Veenstra, Janneke van Hielkema en Esther Hamming de uitgekozen spelers. Simone wist de laatste ronde helaas niet door te komen maar Janneke en Esther spelen dit jaar in de Groninger-B selectie. Vooral voor Esther een mooie prestatie na een aantal jaren afgevallen te zijn in de laatste ronde.

Voor de Groninger-C selectie hebben Thijs Visser, Marleen Haaijema en Marieke Stuitje hun kunsten mogen vertonen. Bas Visser moest helaas afhaken. Voor deze jonge C-ers een lastige taak en moeilijke categorie. De tweede jaars C-ers zijn al een stuk langer en sterker. Helaas, Thijs, Marleen en Marieke konden de eerste ronde niet doorkomen maar hebben zichzelf laten zien en zullen er hopelijk volgend jaar weer bij zijn.

Voor de D-pupillen van Groningen gingen Thomas Wijtsma, Eke Slager en Malycke van der Steege meestrijden. Een lange selectieronde want tussendoor mochten de spelers die de eerste ronde overleefden ook nog hun spel laten zien voor het districtsteam. Dat is het team die bestaat uit de beste spelers van Groningen, Friesland en Drenthe. Alle drie de spelers zijn de eerste ronde doorgekomen en voor Eke kwam de verrassing dat ze voor dit districtsteam mag gaan uitkomen. Thomas en Malycke haalden beide het Groninger-D team.

Vele spelers van Zunobri zijn dit jaar dus weer te bewonderen op het DrieProvincenToernooi. Kom ze allemaal aanmoedigen op 4 januari in Roden, sporthal de Hullen.

Esther, Janneke, Malycke, Thomas en Eke, allemaal hartelijk gefeliciteerd met deze prestatie!