Geslaagde Slotdagen

slotdagenVrijdag 10 juni startte de slotdag van Zunobri al met een tentenkamp voor de jeugd. Maar zaterdag 11 juni was de hoofdschotel. Het werd een gezellige sportieve dag.

Het tentenkamp op vrijdagavond was ondanks een heel klein beetje regen toch erg geslaagd. Uiteraard werden er spelletjes gespeeld en nauwelijks geslapen maar het mocht de pret niet drukken. 
Zaterdag 11 juni startte de dag met een mixtoernooi. 
Bijzonder was dit jaar dat het oude juniorenteam van 2000 bij elkaar was gekomen om een reünie te vieren. Het team werd van 1994-2000 getraind door Christiaan Schaafsma en ook Yvette Fekkes-Hofman. Bovendien bleven enkele van deze spelers ook nog spelen in het 1e van Zunobri waardoor ook vele andere leden hen nog kenden.

Het mixtoernooi was dit jaar een echt mixtoernooi want kinderen, volwassenen, korfballers en niet-korfballers waren goed vertegenwoordigd. In twee poules werd er gestreden om de finale te halen. 
Bij de finalisten zaten de zojuist genoemde oud-junioren en zij wonnen deze overtuigend waarmee het aantoonde nog steeds elkaar te kunnen vinden.

De traditionele barbecue startte rond 17 uur, zo'n 90 bezoekers kwamen hierop af. Het werd een gezellig samenzijn waarbij er uiteraard herinneringen werden opgehaald maar waar ook gefrisbeed en nog een balletje geschoten werd.

Zo net na de barbecue startte voorzitter Dick Blaauw met zijn woordje. 
"Maar, we gaan het dit jaar anders doen" zei Blaauw. In de vorm van een "hoedje-op-hoedje-af" quiz hield hij de aanwezigen geboeid. Elke vraag ging weer over andere commissies of specifieke leden. 
Zo werden o.a. de jeugdtrainers bedankt maar ook de andere commissies en de sponsoren kwamen op het bordes.

De Vrijwilliger van het jaar is altijd een hoofdstuk apart. Al jaren wil Zunobri de vrijwilligers een hart onder de riem steken maar ook iemand eruit halen die specifiek iets betekent heeft voor Zunobri. 
Met trots haalde voorzitter Blaauw Willy de Jong naar voren, zij betekent al jaren veel voor de Zuidhorner korfbaltrots en helpt altijd waar het kan en nodig is. 
Zij kreeg dan ook "Frits" de mascotte voor een jaar in huis.

Daarna nodigde Blaauw ieder uit lekker bij de vuurkorf nog na te zitten. 
Hoewel er natuurlijk ook mensen naar huis gingen bleef er toch ook een grote groep tot diep in de avond nakletsen en zitten.

Een mooie dag met mooie ontmoetingen, op naar het nieuwe seizoen.