Subcategorieën

Zunobri met goed gevoel de zaal in

Waar de reguliere competitie al ten einde was moest Zunobri nog een inhaalwedstrijd spelen tegen Ny Libben uit Burdaard. Ny Libben speelt keurig in deze competitie en bezet de derde plaats, net onder Zunobri. Voor Zunobri was het belangrijk deze wedstrijd te winnen. Bij winst zou Zunobri op gelijke hoogte komen met De Granaet uit Dokkum. Op doelsaldo zal dan beslist worden wie zich herfstkampioen mag noemen.

De wedstrijd in Burdaard begon onder herfstachtige omstandigheden. De wind blies bij vlagen hard over het veld en het kwik kwam nooit hoger dan 12 graden. Geen geweldige ingrediënten voor een aantrekkelijk korfbalwedstrijd dus. Daar kwam nog bij dat beide ploegen besloten tot achterverdedigen, iets wat de snelheid van het spel ook al niet ten goede kwam. Pas na twaalf minuten werd in deze wedstrijd de score geopend, Ny Libben mocht vanaf de strafworpstip de eerste goal aantekenen. Het was Alle Veenstra die direct antwoordde door via een kansje de stand weer gelijk te trekken. Hierna volgde een lange periode waarin beide ploegen niet tot scoren wisten te komen. De aanvallen liepen bij beide ploegen stroef en de kansen die werden gecreëerd aan de zijde van Zunobri werden niet benut. Middels doelpunten van Joost de Jong en Fred Pera werd de ruststand bepaalt op 3-3, de kansen lagen dus voor beide ploegen nog geheel open. In de kleedkamer van de Toyota-formatie hamerde coach Clark Boskman erop dat de kansen beter benut moesten worden en dat de verdedigers zich niet moesten laten verleiden tot het maken van fouten. De gastheren uit Burdaard hadden al vier strafworpen mogen nemen, helaas voor hen werden hiervan slechts twee benut. Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam van de kant van Zunobri. Lisettte Staghouwer wist van afstand raak te mikken. Toch wist Zunobri geen afstand te nemen op dit punt in de wedstrijd. Het was de thuisspelende ploeg die wederom op gelijke hoogte wist te komen. In een sterke fase van de wedstrijd kon Zunobri eindelijk de lang verwachte twee-punts-marge pakken.
Het inbrengen van Robert Jan Hidding bleek een gouden greep, van afstand wist Robert Jan Hidding twee maal te scoren en zo werd de voorsprong bepaald op 5-7. In de laatste tien minuten van de wedstrijd poogden de gastheren om de achterstand te verkleinen. Door een afstandschot kwamen de Friezen nog weer akelig dichtbij, gelukkig wist Alle Veenstra de marge weer terug te brengen op twee punten door een slim kansje.

In het slotakkoord lukte het Ny Libben de spanning nog even terug te brengen door middel van een kansje onder de korf. Namens Zunobri was het Lisette Staghouwer die de eindstand bepaalde op 7-9. Door deze overwinning komt Zunobri qua punten op gelijke hoogte met de Granaet, alleen door een positiever doelsaldo moeten de Zuidhorners de Dokkumers boven hen dulden. Vanaf 14 november start de zaalcompetitie weer voor de korfballers, Zunobri speelt de eerste wedstrijd thuis in de QuickSilver S in Zuidhorn.

Zij steunen ons: