Zunobri start competitie met overwinning

Op een zonovergoten middag startte de competitie voor Zunobri 1. De tegenstander was een bekende uit Friesland, Boelenslaan. Coach Andre Woltinge hamerde er op rustig te blijven spelen en niet mee te gaan in het snelle tempo van de Friezen.

Zunobri begon sterk aan de wedstrijd en kwam door goals van o.a. Tjeerd de Jong en Janneke van Hielkema op een 4-1 voorsprong. Daarna begon een goede fase van de gasten, via 4-4 kwamen de gasten zelfs op een voorsprong van 5-7. In die fase kreeg Zunobri veel onnodige doorloopballen tegen. Coach Woltinge zette zijn ploeg weer op scherp, wat resulteerde in een goede tweede helft. Junior Thomas Wijtsema speelde met name in de tweede helft een sterke wedstrijd en beloonde dat met 2 mooie treffers. In deze fase ging de score gelijk op tot 10-10 en daarna was het Frieze verzet gebroken. Door doelpunten van Simone Veenstra en de ingevallen Jorien de Boer liep Zunobri uit naar een 14-10 voorsprong. Boelenslaan scoorde nog twee keer tegen, maar de overwinning kwam voor de Veenstra-Stroeve, van der Leest schilder/glaswerk formatie niet meer in gevaar en de eindstand werd bepaald op 14-12.

Coach Andre Woltinge toonde zich na afloop een tevreden man, met name over de goede tweede helft. Volgende week neemt Zunobri het om 18.00 uur op tegen SDO in Schoonoord.

De doelpunten deze middag waren van Janneke van Hielkema (4), Tjeerd de Jong (3), Thomas Wijtsema (2), Wietse van de Noord (1), Alie Pera (1), Simone Veenstra (1), Manon Brander (1) en Jorien de Boer (1).