Zunobri wint laatste thuiswedstrijd

Na twee nederlagen op rij was Zunobri er op gebrand om de punten in eigen huis te houden. Anderhalve week geleden werd er nog verloren van Leonidas.

De Stroeve- van der Leest formatie ging fel van start. Met een slimme actie van Peter Schutte werd er een strafworp verdiend, deze werd afgemaakt door Tjeerd de Jong. Daarna was de uitploeg wat beter in het afmaken van de kansen. Hierdoor kwam de stand op 2-4. Door 2 afstandsschoten van Esther Hamming en Alle Veenstra werd de stand weer gelijk gemaakt. Zunobri kwam met doelpunten van Peter Schutte en mooie doorloopbal van Tjeerd de Jong op voorsprong van 6-4. Na het fluit signaal was de ruststand 7-5 in het voordeel van Zunobri.

In de rust hamerde invallend coach Hans Luining erop dat Zunobri net zo hard moesten blijven werken als in de eerste helft en was verder al erg tevreden.
Na de rust was de eerste score weer voor Zunobri. Van de hand van Janneke van Hielkema kwam een afstandsschot. Daarna was de scherpte even een tijdje weg waardoor Leondias terug kwam tot 8-8. Vervolgens ging de stand lange tijd gelijk op tot 11-11. Daarna kwam de uitploeg door 2 doelpunten op voorsprong. Zunobri liet het er niet bij zitten door een goede actie van Alie Pera kreeg ze een strafworp mee. De dame was het er duidelijk niet mee eens liet zich gaan en kreeg een gele kaart. Kort na dat incident ging het weer mis, kregen we nog een strafworp, en deze werd opnieuw afgemaakt, en de stand was weer gelijk 13-13. Met het einde van de wedstrijd in het zicht werd het verschil gemaakt door een afstandsschot van Tjeerd de Jong. En na een lange aanval van 2 minuten maakte Janneke van Hielkema het met een mooi kansje af, en werd de eindstand op scorebord gebracht 16-14.

Doelpuntenmaker: Tjeerd de jong 7, Janneke van Hielkema 3, Alle Veenstra 3, Esther Hamming 1, Wietse van der Noord 1, Peter Schutte 1.