Zunobri laat punten liggen in Schoonoord

Voor  Zunobri, gesponsord door Veenstra en Stroeve en Schilderwerk en glasservice van der Leest, stond deze week de tweede wedstrijd op het programma. Dinsdag werd de thuis wedstrijd tegen Korwi gewonnen.  Vandaag mochten we aantreden tegen SDO uit Schoonoord. Thuis wisten we te winnen van SDO. Zunobri reisde dan ook met vertrouwen af naar Schoonoord om op vervolg te gaan.

De wedstrijd begon voor Zunobri wat anders dan normaal. Vooraf gaande aan de wedstrijd werd iedereen voorgesteld aan het publiek. Onze supporter Henry Solle heeft hier nog een paar leuke plaatjes van geschoten. Hierna floot de scheidsrechter in voor het begin van de wedstrijd. Zunobri begon in de aanval met Wietse, John, Manon en Manon. In de verdediging stonden Peter, Tjeerd, Anniek en Janneke.

sdozunobri

Foto: Henry Solle

Na een aantal minuten werd gelijk duidelijk dat SDO scherp aan de wedstrijd was begonnen en gebrand was om de punten in huis te houden. Na 14 minuten spelen keek Zunobri al tegen een achterstand aan van 6-0 aan. We lieten ons mee slepen in het spel van de tegenstander en gaven hen hiermee wat ze wouden. Tjeerd bracht de scherpte wat terug door na 15 minuten de eerste treffer voor Zunobri door de mand te gooien. Helaas ging het aanvallen en daarmee ook het scoren moeizaam aan de kant van Zunobri. Terwijl SDO doorging met waar ze mee bezig waren, scoren, was de stand na 25 minuten spelen helaas al 12-1. Een stand die je liever niet ziet staan op het scorebord.

Ook in het vak van John, Wietse, Manon en Manon werd voor het eerst gescoord. Manon Brander scoorde een afstandsschot wat de stand op 12-2 bracht. SDO reageerde direct en maakte er 13-2 van. Janneke dacht hier hetzelfde over en benutte een mooi kansje, 13-3. Voor rust was het wat stuivertje wisselen qua scoren. Om en om werd de korf gevonden. Nog twee maal door John en wederom door Janneke. Dit bracht de ruststand op 15 -6.

Het was duidelijk dat we niet ons eigen spel speelden en dat we teveel met andere dingen bezig waren. SDO heeft 15 maal weten te scoren in de eerste helft en hadden zo de helft van hun leven. Alles vloog erin. Na een ‘peptalk’ van coach André zijn we het veld weer opgegaan.

SDO opende na rust wederom de score. 16-6. We nemen een klein sprongetje in de wedstrijd. De stand is inmiddels 21- 7. Simone (A1) en Alle mochten binnen de lijnen komen om wat meer variatie en snelheid in het spel te brengen. Simone liet gelijk zien waarvoor ze erin kwam en kreeg een mooie strafworp mee. Deze werd benut door John. Anniek en Janneke wisten hierna beide de korf nog een keer te vinden. Dit bracht de stand inmiddels op 22-10. Met nog een kleine tien minuten op de klok wisten John en ook invaller Alle het gat van de korf te vinden. 23-12. Janneke kreeg vervolgens een vrijebal mee die mooi benut werd. Manon Bos en Janneke sloten de wedstrijd af met beide nog een goal. Dit bracht de eindstand op 24 – 15. De tweede helft van de wedstrijd hebben we gelijk gespeeld, 9-9. Helaas onnodig verlies in Schoonoord.

Doelpunten: Janneke van Hielkema (6), John Beeftink(4) Tjeerd de Jong, Manon Brander, Manon Bos, Anniek Solle en Alle Veenstra allen (1).