Artikelen

WSS C1 tegen Zunobri C1

In Oude Pekela speelt men nog op gras. Dat is een warme herinnering voor Hans, die zijn korfbalcarrière begon op gras. Voor veel van onze C1-ers is dit van een van de paar wedstrijden die op gras gespeeld worden in de competitie. Met de aanhoudende regen, kwamen ze er al snel achter dat de bal op een nat grasveld anders rolt, niet goed stuitert en je vies, erg vies wordt van de modder die van het veld komt als het regent. En het regende. Hard en de hele wedstrijd. Daarom onze excuses aan de ouders die de modderige kleding moeten wassen. Doe jullie best, volgende week verwachten we gewoon weer schone witte broekjes, rokjes en sokken.
 
De eerste helft was duidelijk te merken dat WSS een voordeel had bij het spelen op gras. Al vroeg in de wedstrijd werd er gescoord en voor de rust scoorde WSS in totaal 8 keer. Ze scoorden vooral uit hun doorloopballen en kansen onder korf. Onze verdediging had geen goed antwoord op hun spelwijze. WSS was zuinig op de bal, goed in het opzetten van de aanval en sterk in verdedigen werk. Het team van Schuiling wonen en slapen wist de eerste helft niet veel kansen te creëren. Toch scoorden Emma en Mare allebei. De stand bij de pauze: 8-2.
 
In de tweede helft was er wat verandert. Zunobri kwam sterker uit de kleedkamer. Passes werden beter geplaats en de verdediging leek haar speelwijze aangepast te hebben aan de manier waarop WSS speelde. Onze snellere en sterkere aanvallen leverden ons heel veel kansen op, maar jammer genoeg wisten we ze niet te benutten. Dankzij onze sterke verdediging bleef de score lang gelijk. Opmerkelijk was de inzet en het spel van Jesse van Wijk, die zijn eerste korfbalwedstrijd voor de C1 speelde maar gelijk een sterke verdedigende rol had. Goed gedaan Jesse!  Helaas wist WSS in de laatste minuten de korf goed te vinden, waardoor het eindsignaal klonk bij een stand van 14-2. Wellicht geen stand om trots op te zijn, maar door de hoge inzet ook bij dit weer en het plezier van het team, een topwedstrijd. 

Zij steunen ons: