Artikelen

Tentenkamp, mixtoernooi en bbq toch met mooi weer

ZUIDHORN - De jaarlijkse slotdagen starten altijd met een tentenkamp voor de jeugd waarna de volgende dag het mixtoernooi en de barbecue plaats vind. Uiteraard worden vele mensen in het zonnetje gezet waaronder ook de Vrijwilliger van het jaar. 

 

Tentenkamp

tentenkampOp vrijdag melden vele tientallen kinderen en hun ouders zich om de tenten op te gaan zetten. Al met al waren er maar liefst zo'n 30 kinderen en jongelui die hun tenten installeerden op het grasveldje achter het kunstgrasveld van Zunobri. 

De JAC had het gezellig gemaakt en een paar leuke activiteiten opgezet om de jongelui bezig te houden. Uiteraard werd de nacht voor velen een ramp, er was zelfs een verhaal dat twee meiden van de junioren midden in de nacht slaapliedjes over het terrein begonnen te galmen. Dit werd natuurlijk niet in dank afgenomen hoewel anderen er weer zwaar doorheen sliepen. Ook sommige leiding begonnen te merken dat de jaren hun tol begonnen te eisen en gingen in de bestuurskamer slapen. 
Het weer was even wat minder maar gelukkig hielden de mensen in de tenten het droog. 

 Mixtoernooi

Het bestuur wilde het mixtoernooi wat anders aanpakken omdat een poulesysteem vaak relatief weinig wedstrijden oplevert werd er nu 1 groot toernooi van gemaakt. De schoonheidsfoutjes zoals teams die 5 wedstrijden achter elkaar speelden werden na enig gemopper van de oude garde voor lief genomen maar waarschijnlijk zal het volgend jaar ook weer iets anders gaan. 

Er werden pittige wedstrijden gespeeld, sommige ouderen pikten natuurlijk weer ballen af van jongelui die vele tientallen jaren jonger waren maar daar stond tegenover dat er ook velen waren die kinderen optilden om ze dichterbij de korf te brengen. 

Toch wilde niemand verliezen. Het samengestelde team van voornamelijk Wiersumaatjes aangevuld met een aantal korfballers, genaamde De Toppers, zette een thriller van een finale neer tegen de Blauw Hen, een combinatie van de families Henstra en Blaauw. Met de watervlugge Jantine en Loes in hun gelederen hielden de Toppers het dan ook niet droog. 
Met een 3-0 achterstond leken de Toppers verslagen maar De Toppers waren ook echte toppers, eerst scoorde Mirthe en daarna de beide Huizingaatjes, Daphne en Harry en dus was het weer 3-3. 

Dat bleef zo waarna strafworpen het verschil moesten maken. Dat bleek nog een lastige klus voor beide teams want pas bij de voorlaatste spelers werd er gescoord, gelukkig wist Jasper Kleine de tweede voor de Toppers te scoren en de Blaauwe Hen wist er geen meer te maken. 

Barbecue

bbq2De barbecue werd door een paar stoere mannen voorbereid door alvast vlees op de grill te leggen zodat ieder snel kon starten. 
Ook nu werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet door voorzitter Blaauw, dit jaar kregen alle vrijwilligers geen bloemen maar een uitnodiging voor een Vrijwilligersavond in september. Wat er gaat gebeuren weet alleen het bestuur. 

Ook werd bekend wie de vrijwilliger van het jaar werd, toch een item waar iedereen naar uitkijkt. Toch leek het dit jaar bijna onmogelijk om om Manon Brander heen te gaan. Voorzitter Blaauw complimenteerde haar, "Eigenlijk kan je wel zeggen dat zij Zunobri ís!". 

Daarna werd het weer een gezellig samenzijn, ook dit jaar weer vele nieuwe gezichten die in de loop van het jaar erbij zijn gekomen. 

 

bbq3

Zij steunen ons: