Zunobri wint op Drentse grasmat

Na een mooie autorit door het bosrijke Drenthe waren we na 50 minuten aangekomen bij de ploeg uit Wapserveen. Weggestopt tussen de huizen lag de grasmat van vanavond al klaar, via een loopplank over een droogstaande sloot hebben we allemaal veilig het veld bereikt. Voor Zunobri stond een avondwedstrijd in de planning tegen Moedig Voorwaarts. Tijdens de voorgaande ontmoeting werd zeer gemakkelijk gewonnen maar dit biedt natuurlijk niet meteen garantie voor succes. 

De Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie staat momenteel op een mooie tweede plaats in de competitie. Doordat concurrent De Pein voor de meivakantie punten liet liggen is het gat slechts nog maar één punt. De opdracht van vanavond was dan ook simpel, winnen en twee punten mee naar huis nemen tegen de hekkensluiter van de poule. Alie Pera die na een zweepslag blessure voor het eerst weer in de basis stond opende de wedsstrijd na één minuut al met een mooie doorloopbal. Vier minuten later was het diezelfde Alie Pera die er al snel 0-2 van maakte. Tot 3-3 ging het nog gelijk op en hierna liet de ploeg al snel zien dat zij niet zonder lege handen naar huis zouden gaan. Uit handen van John Beeftink en Willem Pera kwam de Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie op een 3-5 voorsprong en kon zo gaan bouwen aan een groter verschil. Makkelijker gezegd dan gedaan, door het trage spel van de ploeg uit Wapserveen was het vrij lastig om de juiste kansen te benutten en om elke aanval correct uit te spelen. Veel passfouten en één-schotsaanvallen tot gevolg. Na 17 minuten te hebben gespeeld vielen de doelpunten iets gemakkelijk waardoor toch nog het gat geslagen kon worden voor rust. Via een benutte vrijebal van Fred Pera en wederom John Beeftink en Willem Pera werd het gat vergroot naar vier verschil. Richting het einde van de eerste helft liet onder andere Janneke van Hielkema van zich spreken en vergrootte de voorsprong naar 5-14 bij rust.

In de rust was coach Woltinge aardig tevreden maar gaf ook dat er toch gebeurde waar hij vooraf gaande voor had gewaarschuwd. Het spel was te traag en de bal kon niet zijn werk doen, zaak om dit beter te doen de tweede helft. Na rust mocht Manon Bos binnen de lijnen komen voor Alie Pera. Ze scoorde vrijwel meteen en liet hiermee zien een goede invalbeurt voor ogen te hebben. De tweede helft startte dan ook goed, door twee mooie kansen van Tjeerd de Jong werd de stand al snel uitgebreid naar 7-19 in het voordeel van de Zuidhorners. De beleving van de Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie was enigszins gevlogen en het gevoel dat de wedstrijd binnen was kwam dan ook al opdagen. Desondanks wist de ploeg exact dezelfde uitslag neer te zetten als in de eerste helft; 5 -14. Hierdoor werd de einduitslag bepaald op 10-28 waardoor Zunobri zich mag blijven meten met de nummer 1 in de poule. Na een tussenstop bij de Mac voor een burger en macflurrie doken een aantal teamleden nog gezellig de feesttent in en sloten zo dit weekend mooi af.

Aanstaande dinsdag om 20.00 uur zal Zunobri het opnemen tegen koploper de Pein op het veld in Zuidhorn. De ploeg kan hierbij alle steun en support gebruiken om zo de koppositie over te kunnen nemen van de club uit Opeinde. Tot dinsdag langs de lijn!