Zunobri A1 kampioen

GRIJPSKERK - In de Bokkediek te Grijpskerk mocht Zunobri A1 aantreden tegen Olympia A1 om het kampioenschap, op papier goed te doen maar het moest minimaal gelijkspelen om kampioen te worden. Na een moeizame 1e maar productieve 2e helft werd het team van Matthijs Slager en Willem Pera kampioen en mag het op het veld een klasse hoger spelen.

zunobria1kampioen

 

Het publiek was ruim opgekomen en met sfeerverhogende muziek werd de warmingup alvast een feestelijk geheel. 
Scheidsrechter Robert Jan Hidding floot in en een snelle 1-0 betekende direct een luidkeels antwoord van het enthousiaste publiek. 
De 15 minuten daarna temperde dat wat want de Zuidhorners vonden de korf niet meer en maar al te vaak lag het tempo ook veel te laag, de jongelingen van Zunobri hadden duidelijk toch wat spanning. 
Maar toen het na een achterstand van 1-2 en 2-3 eindelijk de korf ging vinden was het ook gebeurd met de friezen. 
Na rust stoomden de Groningers over de gasten heen, mooie acties werden dan niet altijd beloond maar het publiek had daardoor wel de nodige oe's en aa's en genoot van elke kans. 
Tegen het einde speelde Zunobri A1 zelfs galaryplay want het overliep Olympia volledig, het dynamische spelletje van trainers Matthijs en Willem draaide de friezen bijkans gek. 
Een 17-7 eindstand was het gevolg en een luid applaus van het publiek.