Zunobri wint dinsdagavond wedstrijd tegen Moedig Voorwaarts

Doordat de wedstrijd eerder was afgezegd door de tegenstanders, stond deze avond een inhaal wedstrijd op het programma in plaats van een training. Het was aan Zunobri de taak om deze wedstrijd  binnen te slepen voor thuis publiek.

Zunobri, dat gesponsord wordt door Schilderwerk & Glasservice v/d Leest en Veenstra en Stroeve, opende al snel met een doelpunt van junior Stefan Steenbergen die een basisplaats had gekregen van coach André Woltinge. Moedig Voorwaarts had al gauw een antwoord waardoor de stand weer gelijk was. De openingsfase van de wedstrijd was niet erg sterk voor Zunobri waardoor Moedig Voorwaarts goed mee kon komen en het verschil klein kon houden tot één doelpunt, 4-3. Als gauw coachte André zijn spelers aan om de juiste kansen te gaan zoeken en niet meteen het eerste schot te pakken. Dit pakte goed uit in mooie doelpunten van onder andere Manon Bos, Rolf Pera en Fred Pera wat de stand na 20 minuten spelen op 8-4 bracht. De verdediging van Zunobri wist veel ballen te onderscheppen waardoor er veel aanvallen gedraaid konen worden. Janneke van Hielkema bracht via een afstandsschot de stand op 10-4. Kort hierna was het wederom Fred Pera die met twee mooie goals het gat op acht verschil bracht, 12-4. In de laatste minuten van de eerste helft kreeg Zunobri nog drie strafworpen mee die prima werden benut door Esther Hamming en Tjeerd de Jong. Dit bracht de ruststand op 15-5 in het voordeel van de thuisploeg.

Tijdens de thee werd er besproken dat er zeker geen briljant korfbal werd gespeeld. De taak was om de aanvallen nog beter op te zetten en kansen nog beter uit te stellen om zo langere aanvallen op te kunnen zetten. De openingsscore na rust was dan ook voor Zunobri uit handen van Janneke van Hielkema. Moedig Voorwaarts wist na rust ook uiteindelijk de korf te vinden via een goed benutte strafworp wat de stand bracht op 19-6. De aanvallen van Zunobri waren goed, wat dan ook resulteerde is een goede tweede helft met veel doelpunten. Fred Pera wist mooi te scoren doormiddel van een doorloopbal met één hand, het zo gehoopte doelpunt dit seizoen. Esther Hamming benutte nog maar weer eens een strafworp waardoor de voorsprong  niet meer was in te halen voor Moedig voorwaarts, 22-7. Ook in de slotfase van de wedstrijd bleef Zunobri de korf vinden. Door een raak afstandsschot van Manon Brander wisten alle spelers tot scoren te komen deze wedstrijd. Esther Hamming benutte haar vijfde strafworp en sloot hiermee de wedstrijd af met een prachtige score, 33-8

IMG 20161011 WA0003