Zunobri 1 verliest in beker met opgeheven hoofd

ZUIDHORN - Dinsdag 27 september stond om 20.00  uur de bekerwedstrijd tussen Zunobri 1 en OWK 2 op de kalender. Na het toch kleine debacle tegen Stadskanaal waar Zunobri slap begon en net gelijk wist te spelen was dit een mooi meetmoment naar de topper tegen De Pein a.s. zaterdag. OWK 2 bekert terecht verder maar Zunobri kon met opgeheven hoofd en nieuw vertrouwen naar zaterdag werken. 

De wedstrijd ging tot 3-3 volledig gelijk op. Duidelijk was het verschil in spelstijl te zien, waar OWK toch duidelijk de kansen dichterbij zocht en iets dynamischer van start ging zocht Zunobri meer naar het afstandschot. 

Hoewel er zich een licht voordeel aftekende voor de bezoekers klampte Zunobri steeds aan en drong met fases zelfs goed aan. Het lukte de blauw-witten echter niet om grip te krijgen op de schutters van de Oostwolders waardoor de rood-wit hemden steeds een voorsprong van 1 a 2 punten wisten te pakken. 
Mooie goals van Fred Pera en de ijzersterk spelende Manon Bos zorgden er echter voor dat de Zuidhorners steeds in de wedstrijd bleven waardoor er nooit sprake was van een echt overwicht. 
Toch dreigde dit even toen OWK in een sterke fase zichzelf beloonde met een reeks van 4 goals op rij waardoor Zunobri tegen een 3-7 achterstand aankeek. 
Maar waar dit bij de Oostwolders snel kwam verdween het even snel en net zo snel zag het Zuidhorner thuispubliek dat hun ploeg juist wel weer de geest kreeg en terugkwam tot 5-7. 
Zo golfde de wedstrijd op en neer waar goed spel zich afwisselde met foutjes aan beide kanten. Ook de scheids deed hieraan mee, waar de arbiter met fases het prima zag waren er ook regelmatig momenten dat de leidsman er naast zat. Hoewel beide ploegen daar af en toe op mopperden bleef het sportief en netjes binnen de perken. 
Bij rust was het 10-13.
Direct na rust was het OWK dat scherper startte. Het liep uit naar een 10-14 en 11-15 voorsprong en even dreigde daar weer dat verschil van 5/6 doelpunten. Even leek John Beeftink uit te vallen toen zijn vinger uit de kom ging maar na wat reparatiewerk kon hij gelukkig gewoon door.
Beide coaches hadden al hun wissels al van de bank gestuurd maar ze trokken hun wissels weer in toen bleek dat Zunobri steeds meer en meer grip kreeg op het Oostwolder spel waardoor het scoren stagneerde, zo hield Tjeerd de Jong zijn heer strak aan het lijntje. 
Dezelfde Tjeerd de Jong mikte bovendien nog eens 2 belangrijke door het kunststof en toen ook Jantine de Vries haar goals meenam was het alweer 2 verschil. 
Op 18-21 leek het gespeeld maar de energie bij de blauw-witten was er nog en met 19-21 leek het ineens toch weer superspannend te gaan worden. 
De Zuidhorners zochten nadrukkelijk naar de aansluiter maar de tijd was tekort, met 19-21 ging OWK uiteindelijk in een mooie en sportieve pot terecht door in de beker maar haalde Zunobri sportieve revanche op zichzelf. 
Coach Andre Woltinge toonde zich een tevreden man: "als we zo gespeeld hadden afgelopen zaterdag waren we heer en meester geweest" aldus de Zuidhorner coach. 

IMG 2636