Zunobri versterkt zich

ZUIDHORN – Zunobri 1 krijgt komend seizoen een enorme impuls. Na een glorietijd rond 2005 waarbij Zunobri veel jeugd bijdroeg aan de selecties van Groningen en zelfs in het district en bovendien promoveerde met haar eerste team, ging het moeizamer rond 2010. Nu anno 2016 keren enkele oudgedienden terug hoewel er zaterdag a.s. ook enkele spelers afscheid zullen nemen.

Zunobri sloeg sinds 2013 noodgedwongen een nieuwe weg in. Met het motto van plezier naar prestatie kneedde de vereniging een nieuw beleid en zelfs een nieuwe organisatie. Een enthousiast nieuw bestuur, een nieuw seniorenteam en zelfs een nieuwe jeugdorganisatie betekende een geheel nieuw “wij-gevoel”. Ook de financiële kant is stevig aangepakt waardoor Zunobri mede door de vele betrokken middenstanders nu weer groene cijfers kan schrijven.

Zunobri verloor enkele ambitieuze spelers aan o.a. ROG, juist deze spelers keren nu weer terug na enkele jaren op niveau gespeeld te hebben.
Het blauwwit kruipt waar het niet gaan kan en bovendien willen deze spelers het toch iets rustiger aan gaan doen, het samen spelen met hun oude ploeggenoten in de warme omgeving van hun eigen club, trekt hen aan.

Fred Pera, Rolf Pera en Jantine de Vries komen weer terug van ROG uit Groningen en Esther Hamming keert terug na een “sabbatical”. De drie willen bovendien na hun goede opleiding bij Zunobri, nu weer iets terugdoen voor de Zuidhorner korfbaltrots.

Fred en Jantine wonen bovendien met hun partners inmiddels alweer in Zuid- of Noordhorn. Voor Rolf is het stapje terug ook belangrijk om zo meer privé-tijd over te kunnen houden, dat kan bij Zunobri een stuk beter.
Esther heeft Zunobri nooit helemaal uit het oog verloren maar wilde vorig seizoen meer tijd voor zichzelf en haar studie, inmiddels heeft zij er weer tijd voor en zin in en daarom keert ook zij weer terug naar het oude nest.

Afgelopen jaar was Manon Bos al halverwege weer teruggekeerd, zij moest noodgedwongen stoppen vanwege haar studie maar ook haar enthousiasme voor Zunobri was nooit weg.

Trainer André Woltinge blijft een jaar en ook dat was een reden voor de oud-gedienden om weer terug te keren want André is een ervaren trainer die zelf op hoger niveau heeft gespeeld en bovendien gewaardeerd wordt door de groep.

Daarmee hoopt Zunobri ook weer langzaam stappen te kunnen maken naar een betere prestatiecultuur die bij een sportclub past, de nieuw te maken B-groep wordt een talententeam waarvan een aantal heren ook al regelmatig mee hebben gespeeld met het eerste team.
Zunobri hoopt zo de komende jaren langzaam weer aan nieuwe seniorenteams te kunnen bouwen.