Zunobri E1 sterk tegen Tietjerk E1, A1 verliest van Triantha

Een korfbalvrij weekend voor de senioren 1 en 2 maar niet voor een aantal jeugdploegen.
Na een weekend van rust van E1 stond er voor deze zaterdag de wedstrijd Tietjerk E1 tegen Zunobri E1 op het programma. Ondanks sterk spel staat de jonge Zunobri ploeg op de één na onderste plaats in deze competitie. Alleen Tietjerk staat nog onder de Zuidhorners. Het dit weekend voor Zunobri E1 dus zaak dat zo te houden door te winnen. A1 speelde ook maar verloor.

{tab=Zunobri A1 }

Hoogeveen- De junioren van KV. Zunobri hadden zaterdag 16 februari de wedstrijd tegen Thrianta A2 op het programma staan. Het vorige duel werd beslist in het voordeel van de Afman- formatie van trainer/coach Robert-Jan Hidding met een uitslag van 14-7. De wedstrijd werd anders dan zowel spelers als coach hadden verwacht.

De Zunobri A1 formatie reisde deze zaterdag af naar Hoogeveen voor de returnwedstrijd in de junioren 2e klasse. Thrianta A2 was vandaag de tegenstander.

Daar waren de vorige wedstrijd werd gewonnen werd het vandaag een stuk pittiger. Zunobri kwam goed uit de startblokken en kwam door een afstandsschot van Amanda Staghouwer op een 0-1 voorsprong te staan. Maar Thrianta dat vandaag gebrand was om te winnen was wel degelijk een feit al in de eerste helft. Er werd door de zunobrianen goed en sterk verdedigd maar de Hoogeveners waren allemaal vrij zuiver in hun afstandsschoten. Zunobri keek al gauw aan tegen een 6-1 achterstand. Thijs Pompstra mocht door een fraai afstandschot de achterstand iets verkleinen tot 6-2, dit was ook tevens de ruststand. In de rust hamerde coach Hidding erop rustig te blijven spelen, want er werd naar zijn idee te druk gespeeld en dat leidde toch onnodig baverlies voor de zunobrianen.

In de 2e helft zag je toch een sterker spelend Zunobri. Er werd duidelijk gespeeld en werd rustiger gekorfbalt. Daar waar in vergelijking met de eerste helft de zunobrianen 8 doelpunten tegen kregen. Werd dat in deze helft maar beperkt tot 4. Wat duidelijk is dat Zunobri aan het groeien is in deze klasse. Gerko Burgler mocht enigzins een afstandsschot verzilveren wat de eindstand bracht op een 12-3 nederlaag voor de Afman-formatie.

{tab=Zunobri E1}

Zunobri begon de wedstrijd met Sandra van Beusekom weer eens in de basis. Na weken van afwezigheid na een blessure was ze er weer bij. Het was dezelfde Sandra die ook de score opende binnen enkele minuten. En niet veel later bleek weer de waarde van Sandra van Beuskekom want al snel was het 0-2 voor de Zunobrianen. Hierna was het Megan Brander die via een mooie actie kon scoren. Ook zij liet het hier niet bij en maakte haar tweede van de morgen. Mede door goed overzicht, van onder andere Lisa van de Sluis, konden zowel Sandra van Beuskekom als Megan Brander aantekenen voor hun derde doelpunt van de wedstrijd. De verdediging van Zunobri stond als een huis en vaak kon de aanval van Tietjerk als voor de korf worden verstoord waardoor er weer kansen kwamen voor Zunobri. Sandra van Beusekom mocht haar laatste maken van de wedstrijd en besliste met haar vierde doelpunt de ruststand op 0-7.

 

In de rust toonde coach Fred Pera zich zeer tevreden met het vertoonde spel van de eerste helft. Door de ploeg zelf werd de doelstelling bepaald om ook de tweede helft 7 doepunten te scoren.

Na de rust ging Zunobri door met waar het was gebleven. Via Larissa Bloema werd de score 0-9. Ook voor de debutant Daphne was er nog een doelpunt weggelegd. In de tweede helft waren er ook voor Tietjerk meer kansen. Tietjerk zat nog een aantal maal dicht bij een score, vooral de heren werden met hun schoten steeds gevaarlijker. Maar de scores zouden in deze wedstrijd alleen vallen aan Zunobri zijde. Via één maal Inge van de Sluis en twee maal Inge Burgler werd de eindstand bepaalt op 0-13. De strafworpen aan het einde van de wedstrijd werden ook door Zunobri gewonnen met 3-8 werd Tietjerk hier verslagen. De doelstelling van de spelers om de score na rust te verdubbelen was niet gehaald maar de ploeg van trainers Amanda Staghouwer en Femke Leijenaar had wel een zeer goede wedstrijd gespeeld.

Doelpuntenmakers: Sandra van Beusekom en Megan Brander (4), Inge Burgler (2), Larissa Bloema, Lisa van de Sluis en Daphne allen 1

 

{/tabs}