Lastige morgen voor Zunobri E1 in Buitenpost.

De eerste wedstrijd van het nieuwe veldseizoen bracht de Zunobri E1 naar Buitenpost. Hier wachtte de ontmoeting met de Flamingo’s E2. Tijdens het vorige veldseizoen waren er al ontmoetingen geweest tussen Flamingo’s E1 en Zunobri. Nu wachtte en nieuwe tegenstander, maar dat er bij de Flamingo’s goed gekorfbald kon worden was bij de jonge Zunobrianen bekent.

Voor de jonge spelers begon deze wedstrijd niet onder ideale omstandigheden. De wind en de kou maakten het voor spelers en publiek niet aangenamer. Het waren de Flamingo’s die vol op de aanval speelden. Zunobri kon de eerste 10 minuten maar nauwelijks tot kansen komen. Maar gelukkig stond de verdediging van Zunobri ook als een huis en werd het aanvalsspel van de gastheren lastig gemaakt. Toch kon de degelijke verdediging van Zunobri er niets aan doen dat de Flamingo’s de 1-0 voorsprong aantekenden. Zunobri liet zich echter absoluut niet van de wijs brengen door de achterstand en wist binnen een minuut al de gelijkmaker te maken. Het was Sandra van Beusekom die van grote afstand de 1-1 kon binnenschieten. Beide ploegen gaven elkaar maar weinig toe. Maar door sterk verdedigend werk van onder andere Eva van Rijswijk en Jorien de Boer, die de dames van Flamingo’s voor hun rekening namen, bleef de stand tot aan de rust ongewijzigd.

Na rust waren het de Flamingo’s die de voorsprong weer konden pakken, 2-1. Ondanks waarschuwingen van de coach van de rood-blauwe ploeg kon Flamingo’s deze voorsprong weer niet behouden. Wederom was het Sandra van Beusekom die de beide ploegen naast elkaar zette. Hierna ontspon zich het spannendste gedeelte van de wedstrijd. Beide ploegen creëerden kansen maar wisten deze niet af te maken. De voorsprong werd deze keer door Zunobri gepakt, Het was Sandra van Beusekom die op aangeven van Lisa v/d Sluis een doorloopbal kon afronden. Op training was er veel aandacht besteed aan de doorbraak acties en dit was een mooie beloning voor trainers Amanda Staghouwer en Femke Leijenaar. De stand werd nog verder uitgebreid, het word ook nog 2-4 voor Zunobri. Met nog 10 minuten te gaan was het voor Zunobri zaak de verdediging dicht te houden. Toen de Flamingo’s vlak voor tijd nog een doelpunt konden scoren was de spanning weer terug. Gelukkig voor de gasten floot de scheidsrechter voor het einde en zo kon Zunobri 2 punten mee naar huis nemen.