Zunobri E1 wint weer

Zaterdagochtend om half 9 mocht de E1, gesponsord door autowascentrum Noordhorn, afreizen naar Norg voor een wedstrijd tegen DES. Vorige week werd er vrij gemakkelijk gewonnen van hetzelfde team maar dit biedt natuurlijk geen garantie voor succes. Helaas zonder Maarten en Mare maar Met nieuw lid Mirthe kon de E1 beginnen aan hun wedstrijd.

Tessa, Roos, Mirthe en Annet mochten samen beginnen aan de wedstrijd. Voor Mirthe nog maar haar tweede wedstrijd en voor Annet weer de eerste sinds lange tijd door een blessure. Het duurde even voordat de aanval van Zunobri goed op gang kwam maar al gauw was daar de 0-1 gescoord door Tessa. Verdedigend ging het super goed en Des kon dan ook maar moeilijk tot scoren komen. Door een mooie doorloopbal van Roos werd het 0-2 en waren de eerste tien minuten alweer voorbij. Het tweede gedeelte van de eerste helft mochten Thom, Doris, Roos en Tessa laten zien wat zij konden. Thom had een goede deal gesloten met zijn vader waarbij hij voor elk doelpunt een beloning kreeg en zette dit systeem meteen in werking door een mooi afstandsschot te scoren, 0-3. De vier speelden heel goed samen en voerden erg goed uit waar zo hard op getraind wordt de laatste tijd; altijd kijken of je kunt schieten! Er werden dan ook enorm veel mooie schoten gelost door de E1 en al gauw was het dan ook weer raak. Thom scoorde nogmaals waardoor we met 0-4 voorstonden. Vlak erna liet Mirthe meteen zien waarom ze was gaan korfballen, ze scoorde een prachtig afstandsschot waardoor we al met 0-5 voor stonden! Het samenspelen ging super goed, dit werd beloond door een mooie bal van Tessa op Doris vlak voor de rust nog waardoor Doris een mooi kansje binnen kon gooien waardoor we in de rust voorstonden met 0-6.

Coaches Loes en Manon waren dik tevreden over het spel dat de kinderen lieten zien en hadden dan ook niet veel op te merken. Na een lekker bekertje ranja in de zon konden we begonnen aan de tweede helft. Het goede spel van de eerste helft ging meteen verder. Het gooien en vangen ging super en de schoten op de korf waren ook heel dichtbij een doelpunt. DES wist toch een gaatje te vinden in de verdediging van Thom, Doris, Tessa en Mirthe waardoor het 1-5 stond. De laatste tien minuten van de wedstrijd waren voor Thom, Doris, Roos en Mirthe. Doordat we al best vet voorstonden was het moeilijk om goed te blijven schieten. Toch wist Annet een heel mooi afstandsschot erin te schieten waardoor de voorsprong nog een beetje groter werd, 1-6. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Thom nog een mooi schoten in de mand te gooien waardoor de wedstrijd in Norg gewonnen werd met 1-8! Een super mooie prestatie van onze E1.

zunobrie1dese1