Toppers D1 in hun eerste overwinning!

Zaterdag 19 september moest het team van D1 tegen het team WSS uit Oude Pekela.

De wedstrijd zou beginnen om 11:00 uur, maar toen was er in geen velden of wegen een tegenstander te bekennen. De vele toeschouwers begonnen zich wat onrustig over het veld te bewegen en richting de kantine te lopen om te vragen wat er nu precies aan de hand was.

Na enig telefoonverkeer bleek het team uiteindelijk bij de hockeyvelden aanbeland te zijn en onze kant op te lopen. Een klein welkomstcomité ging ze opwachten bij het van Starkenborgh-kanaal en de wedstrijd kon met een vertraging van 45 minuten aanvangen.

Vorige wedstrijd tegen dit team werd met een teleurstellende 2-2 afgefloten, dus de teamleden waren erop gebrand het deze keer beter te laten eindigen.

Dit ging direct in de eerste 5 minuten van de speeltijd heel goed en kreeg Marit de bal met een prachtig afstandsschot door de korf. Helaas beantwoordde WSS deze goal bijna direct met ook een schot en stond het 1-1. Gelukkig konden we een beetje uitlopen met nogmaals een schot van, topscoorder van de wedstrijd Marit, en daarna gevolgd door ook een kans onder de korf van Bram. Het werd vlak voor rust nog even spannend toen ook WSS de korf twee keer kon vinden. We ging de rust in met een spannende voorsprong van 4-3.

Na rust ging Zunobri op goede voet weer verder en bleken we toch écht wel de sterkere te zijn. Nogmaals een schot van afstand door Marit en een prachtige kans onder de korf van Bram bracht de stand weer op een ruime voorsprong van 6-3. Nu voelde het goed en ging de overwinning al bijna gevierd worden. Helaas werd er toen wat onrustig en slordig gespeeld in de laatste minuten van de wedstrijd. Door een fout aan de kant van de verdediging ging er tóch nog een bal bij WSS erin. 6-4.

Toen het team eenmaal doorkreeg dat de bal in eigen handen moest blijven ging het goed en kreeg niemand meer een kans om te scoren. Hierna werd er afgefloten door scheidsrechter Fred Pera en gingen de handen in de lucht van de spelers van D1, het publiek en de trotse coach!

Onze eerste overwinning in the pocket!