Zunobri D1 knokt zich naar kampioenschap

Assen - Na een teleurstellend begin van het seizoen kon Zunobri D1 in de laatste wedstrijd van het seizoen toch nog het kampioenschap naar zich toe trekken. In Assen stond Asko D2 ze op te wachten. De enige ploeg waarvan deze talenten dit seizoen verloren hadden. Zunobri D1 was uit op een revanche, waar bij winst het kampioenschap een feit zou zijn.

De omstandigheden in Assen waren zwaar. Er waaide een straffe wind waaraan beide ploegen kampioend1moesten wennen. Toch was het Judith Hamming die de bevrijdende 0-1 aantekende. Na uitstekend aangeef werk van Bas Visser wist ze een goede doorloopbal af te ronden. Lange tijd zochten beide ploegen naar doelpunten. Asko nam tijdelijk het initiatief maar had niet het geluk aan hun zijde. Na de vakwissel was het Zunobri die langzaam het heft in handen nam. Weer was Zunobri scherp op de doorbraak. Na een goede actie wist Eke Slager de 0-2 te maken. Vlak voor rust wist Asko nog wat terug te doen waardoor er met een 1-2 voorsprong de kleedkamers ingegaan werd. Coach Jantine de Vries sprak de spelers aan op teamspel. Er moest meer samengewerkt worden om met elkaar doelpunten te maken.

De spelers hadden de coach goed begrepen en de aanwijzingen werden gelijk in praktijk gebracht. Middels goed uitgespeelde kansen was het Malycke van der Steege die een kleine kans goed benutte en vlak daarna de stand op 1-4 bracht middels een strafworp verkregen door Thijs Visser. Deze voorsprong mocht niet meer weg gegeven worden. Marieke Stuitje die met goed afvangwerk de bal vaak in bezit kreeg kon er voor zorgen dat in het aanvalsvak de winst veilig werd gesteld. Na een goede actie van Marleen Haaijema in de aangeef was het Thomas Wijtsma die zijn aanvalsactie afmaakte met een mooie doorloopbal. Vlak voor tijd maakte de erg goed verdedigende Cho Luining plaats op het veld voor de rentree van Harold Posthuma. Hij kon na zijn blessure nog enkele minuten maken in deze wedstrijd. Zunobri D1 is kampioen geworden met een 2-5 winst op Asko D2 en het feest kon los barsten. “Ik ben erg trots op deze jonge talenten. Na een valse start hebben ze zich fantastisch terug gevochten deze competitie, met als bekroning dit kampioenschap!”, alsdus coach Jantine de Vries. Volgend jaar zal dit team uitkomen als C-aspiranten team, dan zal gaan blijken wat ze echt in hun mars hebben.