Zunobri C1 wint met ruime cijfers

Zaterdag 12 december stond voor de C1 een wedstrijd tegen Noordenveld C1 uit Roden op het programma. De ploeg uit Zuidhorn die gesponsord wordt door Regiobank Zuidhorn, had veel zin in de wedstrijd en begon dan ook vol goede moed. Dit bleek al snel want na slecht 2 minuten spelen scoorde Nienke al het eerste doelpunt van de wedstrijd. Vlak hierna wist Sharon ook de korf te vinden wat de stand binnen een mum van tijd al op 2-0 bracht. Het andere vak mocht laten zien wat zij konden. De jarige Lisanne was met een mooie beweging zo langs haar tegenstander en scoorde de 3-0. Lisanne had de smaak te pakken en deed nog maar eens dezelfde actie, met succes ! 4-0. Een geweldig begin voor de C1 wat een lach bracht op de gezichten van het publiek op de tribune. Door goed verdedigend werk van onder andere Joske, Sanne en Fiona was het voor Noordenveld lastig om te scoren. Na de 4-0 was het eventjes zoeken naar de rust en de juiste kansen maar deze kwam al gauw weer. Annabelle onderschepte veel mooie ballen waardoor de aanval weer kon worden opgebouwd. Door een mooie bal van Sharon wist Nienke de 5-0  te scoren. Noordenveld kwam inmiddels ook wat op schot en maakte er 5-1 van. Coaches Hans en Manon konden inmiddels even met een gerust hart plaats nemen op de bank en van een afstandje de wedstrijd bekijken. Lisanne wilde zichzelf graag nog een verjaardagscadeautje geven en maakte nog maar eens mooie actie, 6-2. Voor rust wist Noordenveld 4 maal de korf te vinden en Zunobri C1 8 maal. Dit bracht de ruststand op 8-4.

Na rust mochten wissels Yoon-Ie en Wieke in het veld komen voor Lisanne en Nienke om hun kwaliteiten te laten zien. Wieke liet al gauw zien waar ze goed in is en met een mooie actie scoorde zij de 9-5. Hierna was er een periode waarin het korfballen iets wat lastig was. Noordenveld gaf veel druk op de ballijnen waardoor het aanvallen wat moeilijker werd. De doelpunten waren schaars deze periode van de wedstrijd. Om het aanvalsvak net even wat meer pit te bezorgen werd Lisanne terug gebracht in het veld. Lisanne ging direct verder met waar ze mee bezig was in de eerste helft, scoren! Met een mooie actie was Lisanne er zo langs en kreeg een mooie bal van Merel wat resulteerde in een 10-6  tussenstand. Met nog een paar minuten op de klok had de C1 er nog zin aan. Nog eens 2 mooie acties van Wieke, en Sharon wat de stand op 12-6 bracht. Lisanne sloot de wedstrijd af door 13-6 op het scorebord neer te zetten. Een zeer goede wedstrijd van Zunobri C1 vandaag. Coaches Hans en Manon zijn trots op wat de kinderen vandaag hebben laten zien.

Volgendeweek staat voor de C1 een spannende wedstrijd tegen Sparta op het programma in Leek. Sparta staat op plek één, net een plekje boven Zunobri C1. Wij hopen dat alle ouders de kinderen naar de 1e plak komen juichen.


Doelpunten van vandaag kwamen van: Lisanne 6, Nienke 2, Sharon 3, Wieke 2.