Zunobri C1 in laatste minuten naar winst

Beilen - Zunobri C1 moest zaterdag aantreden tegen het onbekende Vitesse (Be) C1. Het zou een moeilijke wedstrijd worden, mede door de weersomstandigheden die het veld moeilijk bespeelbaar maakte. De spelers werd opgedragen om vanaf het begin scherp te zijn en om in de eerste helft de wedstrijd al te beslissen.

De jonge Zunobrianen begonnen sterk en kregen veel kansen maar konden de kansen moeilijk afmaken. Uiteindelijk was het Jelco Hansma die toch de 0-1 voor Zunobri op het scorebord kon noteren. Na goed korfwerk van de dames Aniek Veenstra en Rianne Wilbrink werd een mooi uitgespeelde doorloopbal benut. Helaas wist de tegenstander hier snel op te antwoorden. Na een matige eerste helft met weinig doelpunten zochten de spelers de kleedkamers op.

Vitesse C1 kwam duidelijk beter uit de kleedkamer dan Zunobri en pakte snel een voorsprong van twee doelpunten. De stand was 3-1. Weer kon het aanvalsvak moeilijk hun kansen benutten, Richard Voogd werd meerdere malen goed uitgesteund door de dames Aniek Veenstra en Marjolein Bloema. Na vele pogingen kon hij zijn kans dan eindelijk benutten met een mooie doorloopbal. Het geloof was terug maar werd gelijk weer weggenomen door een doelpunt van de tegenstander, 4-2. Er was nog weinig tijd op de klok en het zou een moeilijk klus worden om nog terug te komen in de wedstrijd. Toch bleven de Blauw-Witten vechten. Mede dankzij goede onderscheppingen van Lianne Stigter en Roseanne van Rijswijk kon Janneke van Hielkema de aansluitende twee doelpunten maken. Via een goede vrije-bal aangegeven door Manon Brander en een strafworp was de stand 4-4. Met nog drie minuten op de klok werd er nog een aanval opgezet door Zunobri. Het was de zeer sterk spelende Jelco Hansma die zich matchwinnaar mocht noemen door op het laatste moment nog het winnende doelpunt te maken. Doormiddel van een fraai afstandschot werd de eindstand bepaald op 4-5.

''Het was een matige wedstrijd van onze kant maar ik ben zeer tevreden over de vechtlust die mijn pupillen vandaag hebben getoond, we zijn weer een stapje dichter bij een welverdiend kampioensschap'', aldus coach Jantine de Vries.