Zunobri B1

Jeugd wint alles, senioren verliezen alles

ZUIDHORN - Ook de tweede wedstrijd van het vlaggeschip ging verloren maar trainer Berkenbosch hield daar vooraf rekening mee omdat Harich kampioenskandidaat nummer 1 is. Toch zag ook hij dat er nog meer mogelijk was geweest waren de Zuidhorners allemaal scherp geweest. Zunobri 2 verloor in een triller en dankte dit aan zichzelf. De Zunobri jeugd die moest spelen wonnen allen overtuigend.

Rog 5 - Zunobri 2 12-11

Vooraf schatte coach Schaafsma Rog als 1 van de ploegen in die bovenin mee zouden draaien. De Zuidhorners echter startten alsof Rog er niet stond. Met schitterend korfbal werden de Groningers overklast en in no-time stond de 0-3 al op het bord met mooie goals van Mark en Michiel Oosterhoff. Daarna kwam ook Rog wat bij maar bij 2-3 mikten de blauw-witten weer met zuiver.
Op een moeilijk moment wist routinier Alle Veenstra zijn ploeg op 2-4 te zetten en de sterk spelende Wietse v.d. Noord gooide 2-5 door de mand.
Beide vakken hadden weinig moeite om goed korfbal te laten zien en verdedigend hadden de Zuidhorners veel meer balbezit dan de groen-witten.
Met een overtuigende en volledig terechte 4-8 ruststand wilde coach Christiaan Schaafsma de puntjes op de i zetten.
Maar Zunobri 2 ervoer dat een wedstrijd twee helften duurt want in plaats van door te zetten speelden de blauw-witten ongeconcenteerd en slap.
Net zo snel als Zunobri voorgekomen was, waren de gastheren ook alweer in de wedstrijd met 2 simpele goals was het 6-8 en begon Zunobri te rommelen waar de Zuidhorners nog zo voor gewaarschuwd waren. Stefanie Leemburg mikte met een prachtige doorloper nog 7-9 in de mand maar coach Schaafsma had toen al 2 wissels warm te lopen want Zunobri liep inmiddels achter de feiten aan.
John Beeftink werd ingebracht en bracht meer stabiliteit en rust in zijn vak. Jantine de Vries mikte met een halve afstander de gelijkmaker weer in de mand.
John Beeftink zorgde nog voor de 11-11 maar de andere wissels pakten niet uit zoals bedoeld was waardoor er kans op kans gemist werd. De Zuidhorners konden dan ook alleen zichzelf maar de schuld geven dat het slemielig met 12-11 verloor en daarmee de ongeslagen status aan zich voorbij zag gaan.

DFD A2 - Zunobri A1 5-8

Zunobri A1 wint en is nog in de race voor het kampioenschap

Door winst afgelopen zaterdag tegen DFD A2, maken de junioren van trainer/coach Robert-Jan Hidding nog kans op het kampioenschap. Dit door verlies van Flamingo’s.
Zaterdag 22 september moesten de junioren van Zunobri A1 aantreden tegen DFD A2 uit Oenstjerk.
Zunobri dat zonder de geblesseerde Thijs Pompstra speelde, maakte ondanks dit toch een goede kans tegen DFD.
Arjan Zuidhof opende in de 2e minuut de score door een fraai afstandsschot. Zunobri speelde sterk en slim in de 1e helft naar tevredenheid van trainer/coach Hidding. De junioren speelden een mooie en snel aanvallend spel waar DFD in eerste instantie niks tegen konden doen.
Met de goed spelende en vervanger Michiel Oosterhoff kwamen de “Zunobrianen” al gauw op een 1-3 voorsprong. Het vak van Gerko Burgler liet mooi aanvallend
spel zien wat resulteerde in een mooie kleine kansje waardoor Zunobri op een 1-4 voorsprong kwam.
Amanda Staghouwer liet de tegenstander goed merken dat zij de fraaie korten kansen kon benutten en de ruststand van 2-5 op haar naam zette.
In de rust liet trainer / coach Robert-Jan Hidding weten dat hier 2 punten te pakken waren en vroeg hij zijn junioren om de concentratie hoog te houden en er voor te gaan.
De 2e helft echter liet een ander Zunobri zich zien, het speelde minder geconcentreerd, of dit door de warmte kwam?
Dit resulteerde erin dat DFD zich terug kon knokken, maar door een korte kans van Tjeerd de Jong zagen de Zunobrianen dat de 2 punten al bijna meegenomen konden worden naar Zuidhorn, 2-6.
DFD kwam nog wel terug tot 3-6 maar de junioren van Zunobri liet zich niet kennen en door afstandsschoten van Arjan Zuidhof en Amanda Staghouwer kwam de eindstand op 5-8 in het voordeel van de blauw-witten.
Trainer / Coach Robert-Jan Hidding na de wedstrijd: “Door sterk spel in de 1e helft hebben we genoeg kansen gecreëerd, maar de 2e helft was helaas minder. Hierop kan getraind worden”.
Scores Zunobri: Arjan Zuidhof, Amanda Staghouwer en Michiel Oosterhoff 2, Tjeerd de Jong en Gerko Burgler ieder 1

Argo B1 - Zunobri B1 5-6

De B-ers van Zunobri hadden al eerder kennis gemaakt met Argo B1 op het toernooi van OWK, begin dit seizoen. Daar werd in een korte wedstrijd verloren met 5-2 en dus waarschuwde coach Peter Schutte van te voren dat iedereen gelijk scherp moest zijn. Zunobri kwam al snel op achterstand door een doorloopbal van een snelle heer van Argo, maar scoorde daarna zelf ook een doorloopbal door Esther Schipper. Daarna echter gebeurde waar coach Schutte vooraf voor had gewaarschuwd, Argo schakelde een tandje bij en kwam door een paar onoplettendheden voor tot 4-1.
Hierdoor werden de dames van Zunobri wakker en begonnen geconcentreerder te spelen. Het baltempo lag vele malen hoger dan bij Argo wat resulteerde in een fiks aantal kansen en doordat Argo probeerde veel baldruk te geven gaf dat veel kans voor doorloopballen. Vier maal op rij scoorde Zunobri uit een doorlopers.
Met een onverwachte 4-5 voorsprong ging Zunobri de rust in, terwijl Argo nog stond te kijken waar de voorsprong gebleven was.
Na de rust scoorde de sterk spelende Willy de Jong uit een mooie afstander de 4-6. Daarna deed Argo nog wat terug door middel van een doorloopbal. Daarna kwam er nog een mooie en spannende eindfase waarin beide ploegen veel kansen kreeg en veel passfouten had. Dit resulteerde in een leuke wedstrijd die op dat moment nog alle kanten op had gekund maar op basis van het spel van Zunobri hebben de b-ers een verdiende overwinning meegenomen uit Bedum.
doelpunten:
Esther Schipper 2 Martsen Oostenbrug, Manon Bos, Trijnette Boonstra en Willy de Jong allen 1

 

Asko C4 - Zunobri C1 1-6

Zunobri C1 zet goede lijn door

Assen - Zunobri C1 moest afreizen naar Assen om daar aan te treden tegen Asko C4. De jonge spelers waren vastberaden om hun goede lijn van de afgelopen wedstrijden door te zetten en ook hier de volle punten binnen te slepen. Onder het toeziend oog van hoofdtrainer Ron Berkenbosch speelde de selectie van de C’s een goede wedstrijd.
De verdediging van Zunobri stond ijzersterk opgesteld en hield de aanvallen van Asko kort. Hierdoor kreeg de aanval veel kans om te scoren. Het was moeilijk om de juiste kans te zoeken en het duurde dan ook even voordat Roseanne doormiddel van een mooie doorloopbal de 0-1 door de korf mikte. Jelco, die een goede wedstrijd neerzette tegen zijn lange heer, maakte de 0-2. De verdediging bleef de druk opvoeren en de Assenaren kregen geen kans om de aanval goed op te zetten. Weer had de aanval van Zunobri het moeilijk met het vinden van de korf. Vlak voor de rust was er dan toch een goed uitgespeelde aanval en wist Janneke te scoren, 0-3.
De rust had de blauw-witten goed gedaan, vooral aanvallend konden ze beter met de kansen omgaan. Manon speelde haar dame zoek en met een doorloper zette ze de stand op 0-5. Het andere vak, onder aanvoering van Aniek, kwam steeds meer los en zette goede aanvallen neer. Het was aanvoerster Aniek zelf die een mooi kansje op haar naam wist te zetten. Zunobri kon helaas niet voorkomen de Assenaren op de nul te houden. Dit doelpunt werd al snel weer vergeten toen Janneke, na een goede rebound, de eindstand op 1-6 zette. Coach Jantine ziet elke week een betere wedstrijd van haar pupillen. Als het zo door gaat staat er nog een mooi seizoen te wachten voor onze C1-spelers.

Zunobri E1 - OKO E1 9-1

Zunobri E1 wint overtuigend

De E1 van Zunobri mocht deze zaterdag, op het eigen veld, aantreden tegen OKO/Bies E1. Voor de jonge Zunobrianen was het alweer de derde competitie wedstrijd. De eerste wedstrijd tegen de Flamingo’s ging helaas verloren maar dankzij een knappe 6-1 overwinning op Invicta vorige week was er weer genoeg vertrouwen bij het team Fred Pera, Amanda Staghouwer en Femke Leijenaar.Zunobri begon sterk aan de wedstrijd, en nog voor de massaal toegestroomde ouders hun plekje goed en wel hadden gevonden was het al Sandra van Beusekom die de 1-0 kon aanteken voor de blauw-witten.

Door sterk verdedigend spel werden de aanvallen van OKO/Bies moeilijk gemaakt en beide nieuwelingen Inge en Lisa wisten veel ballen te onderscheppen.
Zunobri liep verder uit, door twee mooie acties van Larissa Bloema kon de stand op 3-0 worden gebracht. De aanvallen van Zunobri liepen goed en mede door snel kijken en spelen kon de verdediging van de gasten het allemaal niet zo goed meer bijbenen. De ruststand werd onder andere door Megan Brander bepaald op 6-0!
Na de rust ging het sterke spel van de jonge Zunobrianen door, helaas werden de kansen minder scherp afgemaakt dan in de eerste helft.
Inge Burgler was hard op zoek naar haar eerste doelpunt van de wedstrijd. Helaas vielen haar schoten net naast de korf. Wel was het nog drie maal Sandra van Beusekom die de stand op 9-0 kon zetten. Dit waren niet de laatste scores van de wedstrijd want in de slotfase van de wedstrijd was het een heer van OKO/Bies die de eindstand bepaalde op 9-1.
In de rust werden er nog strafworpen genomen voor de strafworpencompetitie. Deze werden, onder toeziend oog van de meelevende ouders, gewonnen met 4-2. Het was Lisa die haar beide strafworpen knap wist te scoren!
Doelpuntenmakers: Sandra van Beusekom (5), Larissa Bloema (3) en Megan Brander(1)