Derde kampioenschap op rij voor A1

Zuidhorn – Op zaterdag 3 juni kon Zunobri A1 zich tegen Rog A1 voor de derde maal dit seizoen tot kampioen kronen. Voor de wedstrijd was Zunobri A1 al zeker van een gedeeld kampioenschap. Bij winst deze middag zou de Kees Afman (uitdeuken zonder spuiten!) formatie zich alleen kampioen mogen noemen.

 

Zunorbri A1 begon erg goed tegen de gasten uit Groningen. Door doelpunten van Thomas Wijtsma en Harold Posthuma kwam het team snel op een 2-0 voorsprong. Rog A1 kon bij winst gedeeld kampioen worden en liet het er daarom ook niet bij zitten. Met 2 rake afstandschoten trokken ze de stand weer gelijk. Het ruim opgekomen publiek kreeg een mooi duel te zien waarin Zunobri A1 het initiatief naar zich toetrok door goed combinatiespel en een zuivere afronding. Scheidsrechter Fred Pera floot bij een 8-5 tussenstand voor de rust.

 

In de rust werd gehamerd op betere passing en felheid in de duels. Zunobri A1 begon sterk aan de tweede helft met 5 doelpunten op rij. 3 van deze goals werden gemaakt door de jarige Stefan Steenbergen. Met een comfortabele 13-5 tussenstand leek de wedstrijd gespeeld. Beide teams maakten nog enkele doelpunten maar de winst kwam niet meer in gevaar. De wedstrijd eindigde in 16-9 voor de Zuidhorner junioren en het kampioenschap kon gevierd worden. Dit laatste kampioenschap is extra bijzonder omdat het team voor het eerst uitkomt in de 4e klasse.

 

 

zunobria14eklaskampioen

Achterste rij (v.l.n.r.): Willem Pera, Harold Posthuma, Stefan Steenbergen, Thomas Wijtsma, Cho Luining en Matthijs Slager. Voorste rij (v.l.n.r.): Lisanne Posthuma, Irma Blaauw, Wieke Wijma, Sharon van der Leest, Yoon-ie Luining, Loes Henstra en Ludmila Wilhelm.