Slechte hervatting veldcompetitie Zunobri

Na een redelijk zaalseizoen, waarin Zunobri op de 4e plek eindigde in de vierde klasse, werd de veldcompetitie weer hervat. Het seniorenteam van Zunobri staat met 7 punten op de vijfde plaats. Tegenstander van afgelopen zaterdag was MN en W 1 uit Hijum. Deze ploeg staat op dit moment bovenaan met 13 punten, en wist 2e te worden in de zaal. Op papier zouden de pupillen van Andre de mindere partij zijn. In Stiens verloren de blauw-witten ook al met 15-10. Dus Zunobri was uit op revanche.

Na 3 minuten te hebben gespeeld in de wind en regen wist Aniek Veenstra de score te openen met een afstand schot. Dit was een goed begin van de wedstrijd. Maar helaas duurde het erg lang voordat Zunobri nogmaals de korf wist te vinden. MN en W gaf goed druk en Zunobri had moeite om de goede lijnen te lopen, waardoor het vrijkomen en gooien erg lastig werd. Bij MN en W ging het toch wat beter en kwam daardoor op een voorsprong van 1-4.
30 minuten na het eerste doelpunt van Zunobri wist gelukkig Esther Hamming de korf weer te vinden van afstand. Dit was een goed voorbeeld voor de rest van het team. Zunobri begon wat beter te spelen en ook Peter Schutte en Tjeerd de Jong konden van afstand het gat in de korf vinden. Uiteindelijk ging Zunobri doormiddel van een doelpunt van John Beeftink de kleedkamer in met een gelijke stand, 5-5.
De coach van Zunobri was totaal niet tevreden over het spel wat vooral in het begin van de eerste helft van de wedstrijd was vertoond. We moesten slimmer gaan lopen en het bal tempo hoog houden.
Zunobri kwam daardoor nog meer gefocust uit de kleedkamer, en het leek te werken. Door een paar goede aanvallen wist Tjeerd de Jong 2 strafworpen te benutten, waardoor Zunobri voorkwam. 7-5. MN en W scoorde ook niet makkelijk, maar kwam toch terug tot 7-7. Op dit moment waren er nog maar 13 min gespeeld in de 2e helft. Helaas kon de Stroeve- van der Leest formatie dit spel niet vasthouden. Het niveau van Zunobri viel weer terug en kon geen goede aanvallen meer neerzetten, waardoor het scoren ook erg lastig werd. Thomas Wijtsma mocht nog wel zijn debuut maken en werd ingebracht in de aanval van Zunobri. Maar Zunobri wist nog maar 1x de korf te vinden. Janneke van Hielkema speelde zichzelf nog mooi vrij en speelde de bal door naar Alie Pera die wist te scoren. 8-7 met nog 5 minuten te spelen. Zunobri kon ook deze voorsprong niet meer vasthouden. MN en W wist nog 2 keer de korf te vinden en bracht dus de eindstand op 8-9. De wedstrijd was voorbij en Zunobri verliet met een vervelend gevoel het veld. Op papier was MN en W dan misschien beter, er was zeker een kans geweest om vandaag te kunnen winnen. Toch, met een goede nabespreking van de wedstrijd, gaat Zunobri met frisse moed richting de volgende wedstrijd. Nieuwe ronde nieuwe kansen!