Zunobri is maar 1 helft goed

ZUIDHORN – Afgelopen zaterdag liep Zunobri E1 mee in de line-up met hun voorbeelden van Zunobri 1, Thom Rozema was pupil van de week en mocht de wedstrijd openen. KIA uit Koekange was de tegenstander, Zunobri had vorige keer in een dramatisch slechte wedstrijd met 11-7 verloren en was dus nu gebrand om te winnen maar moest aanvoerder Peter Schutte missen. Anniek Solle speelde voorlopig haar laatste wedstrijd voor de blauw-witten want zij gaat op buitenland-stage.zune1zun1

Na het voorstellen van de ploegen en de ingooi van pupil van de week, Thom Rozema, floot arbiter Salomons in. Hij zag een voorzichtig en zoekend begin van beide ploegen waarbij KIA een zeer matige indruk maakte. John Beeftink opende de score met een afstander waarna de uitstekend spelende Aniek Veenstra de 2-0 aantekende.
De geel-zwarten uit Drenthe speelden zeer matig korfbal en verloren de meeste rebounds aan de fanatiek spelende thuisploeg.
Het scoorde wel 3-1 maar ook het ruim opgekomen thuispubliek maakte zich daar geen zorgen om want de schilderwerk & glasservice vd Leest / Veenstra&StroeveBV-ploeg was heer en meester.
De scheidende Anniek Solle maakte een prachtige goal achter de korf en gaf daarmee het publiek een klein afscheidscadeautje die door het publiek met applaus werd uitgepakt.
Toen Janneke van Hielkema scoorde was het al 6-1 waarna het nog wel 6-2 werd maar tot de rust zag speler/coach André Woltinge dat het goed was.
Een ruime 8-2 voorsprong bij rust betekende een gelopen race.
Niets bleek minder waar, met 2 sterke heren-wissels wist de Drentse coach Bult van KIA het spelbeeld meer en meer om te draaien. Tjeerd de Jong had nu zijn handen vol aan zijn snelle bewegelijke heer even als de verder sterk spelende Wietse vd Noord.
Toch leek er bij bij 9-5 uit een prachtig één-tweetje tussen Alle Veenstra en Aniek Veenstra nog niets aan de hand. Tot 10-8 had Zunobri het nog steeds in eigen hand maar in plaats van dat het juist rustiger en verstandiger ging spelen, schoten de blauw-withemden te kort, maakten veel pass-fouten en maakten een gehaaste indruk. KIA kreeg duidelijk de spirit te pakken en kwamen terug tot 11-11 waarna de reeds ingebrachte Manon Bos nog 12-11 maakte en het publiek veerde weer op.
Maar vanaf toen ging het echt mis, ook toen coach Woltinge zichzelf inzette veranderde er aan het neergaande spelbeeld niets, belangrijke momenten werden niet goed gebruikt en het aantal keren balverlies nam de overhand bij de hardwerkende Zunobrianen.
KIA voelde dat de wedstrijd kantelde en bij 12-13 vocht de thuisploeg onder aanmoedigingen van het publiek keihard maar moest op 12-14 met nog 1 minuut te gaan de meerdere erkennen in de gasten ondanks een dreunend afstandschot van Wietse vd Noord, 13-14.
“Dit is natuurlijk een enorme teleurstelling maar ten opzichte van vorige wedstrijd tegen KIA wel een heel groot verschil en daar is dan het positieve punt” was het commentaar na tijd.