Parabool te sterk voor Zunobrianen

In de 3e klasse B stond zaterdag 17 janauri de return tussen de zuidhorner ploeg Zunobri en de Groningse ploeg de Parabool op het programma. Zunobri dat laatste staat in de competitie moest vandaag vol aan de bak in Groningen. Parabool daarentegen stond in de top 3.

De andere ploegen van de Zuidhorner korfbalclub hadden hun ups en downs. Opmerkelijk was dat de D1 van trainer/coach Alie Lanting hun eerste punt hadden binnengesleept in hun zware poule het werd 2-2. Zunobri F1 is nog steeds op ramkoers richting het kampioenschap ze wonnen maar liefst met 10-0, waarvan topscoorster Yvette van Beusekom maar liefst 9x scoorde. De E1 van Fred Pera kon niet aan het langste eind trekken en verloren met 2-5 van KC Rodenburg. De B1 en B2 van trainers en coaches Jantine de Vries en Robert-Jan Hidding konden het ook niet winnen van ASKO en Drachten v/d Wiel. Beide ploegen zitten in een zware competitie.

{tab=Zunobri 1}

De wedstrijd tussen de Parabool en Zunobri begon vrij sterk. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. De Groningers namen wel als eerste het initiatief en openden de score. Zunobri kon daar gelijk een antwoord op vinden en Fred Pera verzilverde een strafworp na een goede doorbraakactie van Alie Lanting.
Zunobri vond veel weerstand van het op goed tempo spelende Parabool. Het waren wel de Zuidhorners die steeds voorsprong pakten. Middels doelpunten van Sandrine van der Spek en opnieuw Fred Pera keken de Zuidhorners tegen een 2-3 voorsprong aan. Maar het waren al gauw de Groningers die het tempo opvoerden en een 6-3 voorsprong neerzetten op het scorebord.
Een vrij doelpuntrijke eerste helft werd met nog 1.45 op de klok bizar stilgelegd doordat een doorbraak actie van Peter Schutte de korf dusdanig beschadigde waardoor de wedstrijd een tijdje stil lag. De wedstrijd werd hervat met een strak in de tape gezette korf. Het werd hierna snel duidelijk dat de Groninger ploeg niet voor niets tweede in de poule staat.
De russtand bedroeg 12-8 in het voordeel van de Parabool.

In de 2e helft waren het toch de Groningers die steeds aan het lange eind trokken. Middels scores van onder andere Jantine de Vries, Marielle Smidt en Robert-Jan Hidding werd de wedstrijd verloren met 22-14.
Coach Berkenbosch reageerde na de wedstrijd: "Je kon merken dat de Parabool een van de titelkanidaten is in deze klasse, mijn ploeg mist nog de enige routine maar het scorend vermogen vandaag ben ik zeker niet ontevreden over" aldus Berkenbosch

scores Zunobri: Fred Pera (7), Sandrine van der Spek, Jantine de Vries (2), John Beeftink, Robert-Jan Hidding en Marielle Smidt allen 1

Zaterdag 24 januari moet Zunobri aantreden tegen DWA/Argo. In de vorige wedstrijd werden 2 punten behaald van deze ploeg. Aanvang 16.00 in de Quicksilver S

{tab=Zunobri 2}

Vrijdagavond 16 januari om 21.00 uur moest Zunobri 2 aantreden in de van der Bijhal te Kollum. De thuiswedstrijd tegen invicta 3 werd met 11-9 gewonnen. Vandaag moest er dus hard gewerkt worden om ook deze wedstrijd te winnen. Het aanvalsvak bestond uit Melissa, Linda, Alle en Ietze. De verdediging bestond uit Stefanie, Esther, Wietse en Tjeerd.

De wedstrijd begon niet zo goed. Er waren wel mooie kansen maar helaas vielen ze niet door de korf. In de 18e minuut stond zunobri dan ook 3-0 achter. Invicta wist door middel van afstand schoten drie maal te scoren. Gelukkig kwam Tjeerd hierna goed in actie en maakte een ontzettend mooie doorloopbal. Vlak voor rust vielen er nog 2 doelpunten voor de tegenpartij. Er viel er ook nog eentje voor zunobri. Melissa was trefzeker met een hele mooie kleine kans achter de korf. Met een stand van 5-2 was het tijd voor een praatje van coach Alle en een slokje drinken.

In de tweede helft begon Zunobri weer fanatiek aan de wedstrijd. Helaas was het toch eerst weer Invicta die een doelpunt scoorde. Maar Zunobri gaf hier meteen een antwoord op door een hele mooie kleine kans van Ietze. Toch was het weer Invicta die daarna scoorde. Inmiddels stond het 7-3 voor invicta. Er moest wat gebeuren aan de kant van zunobri. Manon kwam erin voor Esther die heel goed gespeeld had. Daarna ging de ploeg uit zuidhorn los. Drie maal op rij wisten ze te scoren. Met een doorloopbal van Stefanie, een afstandschot van Manon en een mooie kleine kans van Alle waren ze weer terug in de wedstrijd. Toen er een blessure bij de tegenpartij kwam, dacht Stefanie laat ik ook maar even uitrusten en op de bank bij de wisselspelers gaan zitten. Stefanie was ook wel een beetje moe omdat ze de afgelopen dagen ook al een beetje griepig was geweest. In het veld was niks te merken van de griep want ze speelde ontzettend goed. Maar ze vergat wel bijna om weer in het veld te gaan staan. De scheids had de wedstrijd al bijna hervat terwijl stefanie nog zat te genieten van haar rust momentje. Als een gek moest ze het veld weer in om bij haar tegenstander te komen. Helaas was het nu weer de beurt voor Invicta. Driemaal achter elkaar scoorden ze. Toch was het laatste woord aan Zunobri. Ietze scoorde in de laatste minuut nog een mooi afstand schot.

Met 10-7 was jammergenoeg de wedstrijd verloren.{/tabs}