Zunobri biedt weerstand tegen TDK

Naar aanleiding van een moeilijke tijd van de 1e selectie van Zunobri werd er door het bestuur een actie opgezet genaamd "volhouden". Deze actie moest de Zunobrianen steun bieden in de wedstrijd tegen TDK uit Deinum

Afgelopen zaterdag 20 december stond in de 3e klasse B de wedstrijd tussen Zunobri en TDK op het programma. Beide ploegen stonden zowel zaal als veldseizoen tegen over elkaar, maar in beide gevallen nam TDK de winst in ontvangst.
Zunobri dat weer geheel compleet was kon een mooie avond verwachten. Voorzitter Slager kwam tijdens de voorbespreking de kleedkamers binnen en sprak de selectie, als in de actie die deze dag gehouden werd voor hun, toe. Hij gaf hun de bemoedigende woorden "Wij als bestuur willen jullie steun bieden in het seizoen, jullie hebben veel tegenslagen gehad en nu is het tijd om eens wat voor jullie als selectie terug te doen" aldus voorzitter Matthijs Slager.
Dit resulteerde in een sporthal die goed gevuld was met Zunobri aanhang die geheel in blauw wit gekleed was. Met name de jeugdploegen van de korfbalvereniging waren in grote getalen aanwezig

Dan de wedstrijd. Gesteund door het vele publiek begon Zunobri de wedstrijd vol passie, geheel naar het motto van oud tweede trainer Schaafsma.
Robert-Jan Hidding mocht door middel van een fraai genomen doorloopbal de score openen tegen de Deinumers. Te zien was dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Er werd sterk gespeeld aan beide kanten. Na een tegengoal van de Deinumers was het al snel Zunobri dat weer op een 2-1 voorsprong kwam. Verdedigend stond Zunobri sterk en de Zuidhorners speelden hun beste wedstrijd van dit seizoen. Er werd snel een 2 punts voorsprong gepakt wat leidde tot een hoog zelfvertrouwen voor de selectie van trainer/coach Berkenbosch.
Berkenbosch toonde zich in de rust tevreden met het getoonde spel. Toch was Berkenbosch voorzichtig met het geven van complimenten. Als geen ander wist hij dat Zunobri de 8-6 voorsprong snel kon weggeven in de tweede helft.
Na de rust konden de Deinumers de aansluiting weer vinden en leek het erop dat Zunobri wederom een voorsprong zou weggeven. Maar dit bleek maar schijn. Het was Zunobri dat initiatief toonde om weer een voorsprong op te bouwen waardoor het een echte wedstrijd werd. Maar weer kon TDK bij komen en pakte zelfs de voorsprong. Bij een 11-12 stand was het Jantine de Vries die de Zuidhorners weer op gelijke hoogte bracht. Wat tot ontploffing leed in het publiek in de Quicksilver S.
Met nog 3 minuten te spelen gaf coach Berkenbosch zijn ploeg duidelijk opdrachten mee. De Toyota-ploeg werd erop geattendeerd rustig te spelen en naar de juiste kansen te zoeken.
Het was Fred Pera die 1 minuut voor tijd vanaf de zijlijn de 13-12 er in gooide. Zunobri leek op rozen te zitten en op de overwinning af te stevenen. Maar het waren uiteindelijk, door een fout in de aanval van Zunobri, de spelers van TDK die opnieuw op een gelijke stand konden komen. Zo deelden Zunobri en TDK de punten na een spannende wedstrijd.
Trainer Berkenbosch merkte op na de wedstrijd: "Ik heb zeker genoten van de wedstrijd. Dit is een heel ander team wat ik heb zien spelen. Vooral met aanmoediging vanuit het publiek, geweldig!" aldus Berkenbosch

Voor de Zunobrianen was dit hun laatste wedstrijd in het jaar 2008.
Zaterdag 3 januari mogen de Zuidhorners thuis aantreden tegen DTS uit Surhuizum. De selectie hoopt dan ook op een mooi publiek wat hun team komt aanmoedigen richting de overwinning