Zunobri 1 oefent in Oosterwolde

Als voorbereiding op het naderende zaalseizoen oefende Zunobri 1 in Oosterwolde tegen tweedeklasser DIO. Deze ploeg was voor Zunobri geen onbekende, al eerder oefenden de ploegen tegen elkaar als voorbereiding op het veldseizoen. Toen was DIO duidelijk de sterkere partij. Zunobri wist dus zeker dat ze vandaag een sparringpartner van formaat hadden gevonden.

Coach Ron Berkenbosch gebruikte deze wedstrijd om eens goed te kijken welke spelers in welk team kwamen te spelen in het komende zaalseizoen. Ook het samenstellen van de vakken werd door coach Berkenbosch onder de loep genomen. Dit alles om het zaalseizoen meer succesvol te maken dan het afgelopen veldseizoen. Hierin wist het eerste team van Zunobri slechts één keer te winnen.

De wedstrijd begon gelijkopgaand. Beide ploegen moesten er wennen aan de andere omstandigheden en het andere spel dat bij een zaalwedstrijd hoort. De druk lag verdedigend voor een groot deel bij de dames van Zunobri. De scherp schietende dames van DIO zouden een belangrijk deel van de score op zich nemen deze avond. Toch was het Zunobri dat via Peter Schutte de openingtreffer mocht maken. Hierna waren het de Friezen die tweemaal op rij wisten te scoren. Dat Zunobri niet van plan was eenzelfde afstraffing als vorige keer te ondergaan werd duidelijk. Zunobri scoorde, na goed opgezette aanvallen, vier keer op rij middels scores van onder andere John Beeftink en Sandrine van der Spek. Ook DIO begon te wennen aan het zaalspel en wist de marge te verkleinen naar 4-5. Vlak voor de rust scoorde Marielle Smid een keurige vrijbal. De beide ploegen gingen met 4-6 de kleedkamers in.

Na de rust werden Robert Jan Hidding en Willem Pera in de wedstrijd gebracht. Willem Pera bracht veel rust in het vak en aanvallend was hij een aantal keren dicht bij een treffer. Helaas voor Zunobri bleek hij nog steeds niet voldoende hersteld van zijn slepende virus en na 10 minuten moest hij wederom plaats maken voor Joost de Jong. DIO was de ploeg die feller uit de kleedkamer kwam dan Zunobri. Verdedigend werd er meer druk gegeven en aanvallend vielen de scores erg makkelijk. De Friezen wisten de achterstand om te buigen tot een voorsprong van 10-7. Na deze sterke fase voor DIO kon ook de ploeg uit Zuidhorn weer iets terugdoen. Robert Jan Hidding mocht aantekenen voor de 10-8. Helaas kond Zunobri niet dichterbij komen en DIO liep weer uit naar een 12-8 voorsprong. Middels wederom Robert Jan Hidding en Fred Pera kon Zunobri terugkomen naar 12-10. Op dit punt waren het de dames van de Oosterwoldenaren die het verschil maakten. De marge werd vergroot tot 15-10. Toch liet Zunobri het niet zitten bij deze grote voorsprong en Lisette Staghouwer kreeg een strafworp toegekend na een sterke doorbraak actie. Ook Joost de Jong pakte een prachtig afstandschot mee en zo werd deze vriendschappelijke wedstrijd afgesloten met 15-12 in het voordeel van DIO.

Aankomende dinsdag staat er voor Zunobri 1 de wedstrijd tegen OKO/Bies 1 te wachten. De wedstrijd begint om 19.30 in de Quick Silver S. sporthal in Zuidhorn. Woensdag oefent Zunobri 2 tegen OKO/Bies 2 in Opende.