Zunobri 1 kansloos tegen Lemmer 1

De laatste uitwedstrijd voor Zunobri 1 werd gespeeld in Lemmer. Tegen deze ploeg waren er voor de Zunobrianen punten te halen gezien de stand in de competitie. Vooraf wisten de blauw-witten dat de Friezen de laatste wedstrijden goed presteerden met twee gewonnen wedstrijden op rij. De Zunobrianen kijken aan tegen een slechte serie wedstrijden, met slechts 1 winstpartij delen de Zunobrianen de rode lantaarn met de Graneat uit Dokkum.

De wedstrijd begon onder lastige omstandigheden. De wind blies hard over het veld en het opzetten van aanvallen werd hierdoor ernstig verstoort. Dat het geen aantrekkelijke wedstrijd zou worden met mooi korfbal was al snel in het begin van de wedstrijd duidelijk. Ondanks dat mocht Sandrine van der Spek de score openen, 0-1. Hierna konden de aanvallers van Zunobri niet doordrukken ondanks de vele kansen die er werden gecreëerd. De verdediging van Zunobri deed zijn uiterste best de voorsprong te behouden, helaas zonder resultaat. De gastheren uit Lemmer konden voor de gelijkmaker aantekenen. Tot de rust werden er over en weer slechte aanvallen neergezet. Beide ploegen konden niet tot scoren komen en met een beschamende 1-1 ruststand gingen de beide ploegen de kleedkamer in.
Na de rust waren het de gasten die de score konden openen. Zunobri liep voor de zoveelste keer deze competitie achter de feiten aan. Na de 4-2 score wisten de Zunobrianen dat ze moesten scoren om nog aanspraak te maken op de overwinning. Helaas begonnen op dit punt de scores aan de Frieze zijde te vallen en werd de voorsprong vergroot tot 6-2. Het was Marielle Smit die haar tweede goal van de middag wist te scoren. Ondanks deze goal kwam Zunobri totaal niet meer in de wedstrijd. Lemmer kon het laatste kwartier freewheelend naar de overwinning gaan en sloot de wedstrijd af met een 10-3 overwinning.
Voor Zunobri was dit wederom een verliespartij die de mentale weerbaarheid van de ploeg van Ron Berkenbosch op de proef stelt. Volgende week wacht, op het eigen complex, de afsluiting van de eerste helft van het veldseizoen. Onderling gaan de Graneat en Zunobri dan uitmaken wie nog twee punten pakt op de laatste speeldag.