Zunobri 1 pakt oppermachtig revanche op Granaet, F1 kampioen, A1 net niet

ZUIDHORN - Op de laatste Zunobri thuis speeldag zouden er een aantal leuke wedstrijden gespeeld worden. Zunobri F1 en A1 konden kampioen worden en beide moesten op de allerlaatste speeldag voor de zaal uitmaken wie kampioen zou worden. Zunobri 1 zou moeten laten zien dat het op de goede weg was en deed dat door revanche te nemen in de returnwedstrijd tegen de Graneat die eigenlijk nog vrij eenvoudig met 16-11 aan de zegekar werd gebonden. Zunobri 2 won moeizaam maar toch degelijk.

Voor foto's van deze competitiedag druk hier

Voor foto's van de kampioenswedstrijd van Zunobri F1 druk hier

{tab=Zunobri 1}
Zunobri 1 pakt langverwachte overwinning.

Zunobri 1 - De Granaet 1 16-11
(door Fred Pera)

Voor Zunobri 1 stond deze week de ontmoeting met De Granaet uit Dokkum op het programma. De uitwedstrijd in Dokkum werd met dikke cijfers verloren. De afgelopen weken werd het spel van het vlaggenschip van Zunobri al stukken beter en na het gelijkspel van afgelopen weekend tegen TFS was het nu aan de toyota-formatie van coach Berkenbosch om de overwinning te pakken.

Onder aanvoering van scheidsrechter Veldhuis werd de wedstrijd op het kunstgras in Zuidhorn begonnen. Vanaf het begin van de wedstrijd stond Zunobri op scherp en kon het verdedigend veel ballen onderscheppen. De aanvallen van het eerste aanvalsvak liepen goed en na 8 minuten spelen was het John Beeftink die via een strafworp de score mocht openen. De tweede score van de wedstrijd kwam ook op naam de John Beeftink.

Beeld uit Zunobri 1 - Granaet 1. Fred Pera vangt de bal na een schot

Na de scherpe start van de wedstrijd kon het publiek er goed voor gaan zitten want beide ploegen lieten goed korfbal zien en via een sterk spelende Sandrine van der Spek kon de 3-1 worden aangetekend. De hele eerste helft bleven de gasten achter de feiten aanlopen en kon Zunobri uitlopen naar een 6-2 voorsprong. Toch mocht Zunobri niet verslappen in deze fase van de wedstrijd want ook de gasten vochten om weer bij te dichterbij te komen. Na een afstandschot van de gasten in de 22e minuut van de wedstrijd kon Lisette Staghouwer via een slim gecreëerd kansje de stand op 7-3 bepalen. De laatste minuten voor de rust waren verdedigd goed, helaas kon het aanvalsvak hiervan geen gebruik maken en de aanvallen liepen in deze periode iets moeilijker. De ruststand werd bepaald op 7-4, en met een goed gevoel konden de Zunobrianen de kleedkamer opzoeken.

Beeld uit Zunobri 1 - Graneat 1

Na de rust was het voor Zunobri zaak om door te gaan met scoren en vooral niet te verslappen. Fred Pera wist via een strafworp de score op 8-4 te bepalen. Het goed verzorgde aanvalsspel van de blauw-witten ging door en Mariëlle Smit kon voor Zunobri de 9-5 aantekenen. Op dit punt leek Zunobri de wedstrijd onder controle te hebben maar niets was minder waar, want de gasten kwamen nog gevaarlijk dichtbij. Pas bij 10-9 werd Zunobri wakker geschud en konden de laaste stuiptrekkingen van de Granaet worden gestopt. Via onder andere Robert Jan Hidding en Sandrine van der Spek kon de voorsprong van Zunobri weer op een veilige marge worden gebracht. Bij 14-9 mocht Fred Pera vanaf de strafworpstip de wedstrijd in het slot gooien door er 15-9 van te maken. De voorsprong van 6 punten konden de gasten niet meer overbruggen en in de laatste minuut was het nogmaals Sandrine van der Spek die de eindstand op 16-11 wist te bepalen.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was de ontlading bij het eerste team van Zunobri groot. Want na de opgaande lijn van de laatste weken was er nu eindelijk de eerste overwinning van het seizoen en kan Zunobri zich gaan opmaken voor een loodzwaar zaalseizoen.

Scores: Sandrine van der Spek 4, Marielle Smit, John Beeftink en Fred Pera allen 3 Lisette Staghouwer, Willem Pera en Robert Jan Hidding allen 1

{tab=Zunobri 2}
Zunobri 2 kan niet vlammen maar wint degelijk

Zunobri 2 - Ritola 6 9-7
(door Christiaan Schaafsma)

Zunobri 2 wilde na de matige wedstrijd vorig weekend laten zien dat het tegen de rode lantaarndrager goed kan winnen. Dit lukte maar ten dele want de Zuidhorners hadden moeite om de kansen af te maken. Zunobri creerde maar mondjesmaat kansen en de kansen die het kreeg gingen er niet in. Ritola liet direct zien dat het niet gekomen was om te verliezen en scoorde de 0-1 via een afstander. Hoewel Zunobri toen wel wat beter ging spelen was het toch weer dezelfde heer die de 0-2 inmikte achter de korf.
Het andere aanvalsvak was duidelijk beter op dreef en speelde in een hoog tempo. Dat resulteerde dan ook in de 1-2 van de prima spelende Peter Schutte en even later was het topscoorster Diny Veldstra die de 2-2 inmikte.
Maar bij rust was het 2-3 voor Ritola en greep trainer/coach Christiaan Schaafsma in door Michiel Oosterhoff en de net fitte Alle Veenstra in. Hoewel het nog wel 2-4 werd gin Zunobri toch wel beter spelen, Alie Lanting wist 1 van haar kansen te benutten en het werd 3-4.
Diny Veldstra bracht met een mooi kansje haar ploeg op 4-4 en mikte de lange Alle Veenstra de 5-4 in de mand.
Toch kon Zunobri weer niet doordrukken, want Ritola kwam weer terug tot 6-6 en mikte van afstand de 6-7 door de mand en op dat moment was dit niet onterecht want de blauw-witten hadden veel te veel kansen nodig om een doelpunt te maken. Toch lieten de Zunobrianen zich niet gek maken, junior Gerko Burgler werd ingebracht waarna Zunobri middels weer Alle Veenstra de 7-7 inmikte. Zunobri speelde gediciplineerd en hield het hoofd koel, zorgde voor een stabiele verdediging en wist via de tweede goal van Peter Schutte een mooie afsluitende goal te maken van uitblinkster Diny Veldstra.

Doelpuntenmakers: Diny Veldstra 4, Peter Schutte en Alle Veenstra 2, Alie Lanting

{tab=Zunobri A1}

Zunobri A1 grijpt naast de titel maar wordt verdiend 2e

Zunobri A1 - Flamingo's A1 6-12
(door Robert Jan Hidding)

Zunobri A1 dat aan het begin van het seizoen erg stabiel begon in de competitie, haalde door een goed spel en doorzettingsvermogen de wedstrijd om de 1e plek binnen te slepen en hierdoor kampioen te worden.

Zaterdag 27 oktober was het dan zover, de wedstrijd van het seizoen.

Trainer/coach Robert-Jan Hidding bereidde zijn team voor op een spannende maar pittige wedstrijd tegen de koploper Flamingo’s uit Buitenpost.

In de 1e helft waren de ploegen er aan elkaar gewaagd. Zunobri liet een goed en duidelijk spel zien en dit resulteerde in de 1-0 voorsprong door een fraaie vrije bal van Gerko Burgler. Flamingo’s kwam door een fout in de verdediging van Zunobri al snel op een gelijke hoogte. Flamingo’s wat een sterk spelende ploeg is pakte hier ook al snel de voorsprong.

De Zunobrianen zetten hierna een goede aanval neer, met duidelijk spel en hierin werd een strafworp veroorzaakt, waardoor Arjan Zuidhof de stand weer gelijk maakte 2-2. Beide teams bleven fouten maken in deze helft, maar daarnaast werden er ook goede aanvallen neergezet. Zunobri keek al snel tegen een 2-4 achterstand aan, maar Amanda Staghouwer bracht de stand weer tot 4-4 door uit een korte kans en een afstandsschot te scoren. Zowel Zunobri als Flamingo’s lieten in vergelijking tot de uitwedstrijd in Buitenpost in het begin van het seizoen, een mooie pot korfbal zien. De ruststand was in het voordeel van de gele vogels uit Buitenpost, 5-6.

De 2e helft was een heel ander wedstrijdbeeld, het leek wel of Zunobri zich speelde zoals in het begin van het seizoen. Flamingo’s kwam snel op een 5-9 voorsprong. Arjan Zuidhof liet zien dat hij er nog wel duidelijk zin in had en scoorde door een doorloopbal, wat de stand 6-9 bracht.

Flamingo’s rook echter kansen en was er op gebrand om door te zetten, al gauw werd het 6-11 in het voordeel van de tegenstander.

Coach Hidding probeerde zijn ploeg nog te motiveren om door te knokken, maar door een afstandsschot van Flamingo’s werd de wedstrijd in het slot gegooid.

Met een 6-12 stand op het scorebord floot de sterk fluitende scheidsrechter Slager voor het het eindel. “Een verdiende 2e plek” zei trainer/coach Robert-Jan Hidding achteraf,
“In de 1e helft was het een mooie wedstrijd om te zien, maar achteraf bleek dat Flamingo’s sterker was. Ik zag een sterk spelend Zunobri, want enorm gegroeid is in dit seizoen. Dit gaan we proberen zou goed mogelijk verder uit te breiden” aldus Hidding.

Scores Zunobri: Amanda Staghouwer en Arjan Zuidhof 2, Gerko Burgler en Tjeerd de Jong allen 1

{tab=Zunobri F1}

Zunobri F1 kampioen!

Zunobri F1 - Rog F1 3-1

Wat een geweldig slot van een schitterend veldseizoen deel 1. Zowaar de eerste competitie van de nieuwelingen bracht nu al een kampioenschap. Al weken waren de F’jes van Zunobri, gesponsord door Echte bakker Staghouwer, in kampioenstemming echter het moest afgelopen zaterdag tegen de nummer 2 van de competitie nog wel even gebeuren. Zunobri F1 speelde tegen ROG F1 en het werd al in de eerste minuut duidelijk dat de Groningers ook goed konden korfballen. Ze kwamen direct voor met 1-0 door een nog wat zenuwachtige beginfase van de Zunobri pupillen. De Zunobrianen werden dan ook flink aangemoedigd door ouders, opa en oma’s, buren en bekenden. Zowaar de trainer, Ron Berkenbosch, van de senioren selectie was present. Echter moet hij nog even wacht eer deze pupillen zullen toetreden tot zijn selectie. Ook vele andere leden van Zunobri waren aanwezig om de groep er door heen te slepen. Al snel bleek Zunobri zich te hervatten en kwam tot goed spel steeds dichter bij de korf. Eke Slager wist te scoren door bal uit de handen van eigen speler te trekken en van ver raak te mikken. Thomas Wijtsma maakte een geweldig afstandschot en Bas maakte de beslissende 3-1 door van dichtbij koel af te maken. Vooral verdedigend wist Zunobri de tegenstander goed vast te zetten of door ballen te onderscheppen in de opbouwfase van hun aanval. Kortom het was een leuke wedstrijd met een prachtig resultaat met een prachtige sfeer. Na afloop van de wedstrijd deelde Jeugdcoördinator Jantine de Vries de roosjes uit en was trots op deze nieuwe aanwinst van de vereniging.

Voor foto's van deze wedstrijd druk hier

{tab=Zunobri E1}

Zunobri E1 wint ook laatste wedstrijd

OKO E1 - Zunobri E1 1-3

(door Fred Pera)


Zunobri E1 mocht de laatste wedstrijd van het seizoen spelen in Opende. Hier wachtte de ontmoeting met OKO/BIES E1.

De thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd ruim gewonnen met 9-1. Nu was het de taak aan de pupillen van coach Fred Pera om nog een keer een goede wedstrijd neer te zetten.

Onder toeziend oog van trainers Amanda Staghouwer en Femke Leijenaar mochten de blauw-witten de laatste wedstrijd voor de zaal beginnen.

Meteen al vanaf het begin van de wedstrijd werd er ijzersterk verdedigd. De aanvallen van OKO konden moeilijk worden gemaakt en veel ballen werden onderschept.

Maar aanvallend had Zunobri had lastig. Door ver terug te zakken kon OKO de doorloopballen van de gasten moeilijk maken en ook de afstandschoten van Zunobri wilden maar niet door de korf.

Halverwege de eerste helft was het Inge Burgler die een mooie kans creëerde en deze vakkundig afronden. Niet veel later mocht Larissa Bloema aanteken voor de 0-2.

Na de rust konden de jonge Zunobrianen niet doorgaan in de opgaande lijn uit de eerste helft. Echt goede aanvallen konden er niet neergezet worden en een creatieve oplossing voor het verdedigende werk van de thuisspelende ploeg kon niet worden gevonden.

Sandra van Beusekom was nog 1 keer trefzeker voor Zunobri waarna dezelfde Sandra van Beusekom plaats mocht maken voor nieuweling Harold Posthuma. In het laatste kwartier van de wedstrijd lukte het Zunobri niet meer om de voorsprong groter te maken. Het was de thuisspelende ploeg die de 1-3 door de korf wist te mikken.

Bij deze stand floot de scheidsrechter voor het einde en kon de overwinning mee naar Zuidhorn.

{/tabs}