Zunobri 1 pakt verdiend haar eerste punt

DRACHTSERCOMPAGNIE - Zaterdag 20 oktober moest de Toyota-ploeg van trainer/coach Ron Berkenbosch afreizen naar de nummer 2 TFS in Drachtstercompagnie. Zunobri dat als laatste staat had de punten hard nodig maar had in het programmaboekje laten optekenen dat het voor de volle winst zou gaan, dit deden de blauw-witten dan ook en sleepte er een punt uit. Zunobri 2 speelde voor de tweede keer die week maar zette nu het andere uitsterste op de mat neer, tegenstander Parabool was zo genadig om Zunobri 2 te laten winnen.

Zunobri, dat speelde zonder de afwezige John Beeftink, die overige uitstekend werd vervangen door Peter Schutte, startte de wedstrijd gemotiveerd en geconcentreerd. Er stond een ander Zunobri te spelen dan in de vorige wedstrijden.

TFS mocht in de 1e minuut de 1-0 binnen mikken, maar door een vrije bal van de vlijmscherpe Jantine de Vries kwam de Zunobrianen alweer op gelijke hoogte.

De ploeg van coach Berkenbosch speelde gedreven en kwam met sterke aanvallen niet alleen langszij maar wist zelfs middels scores van de scherp schietende Willem Pera en nogmaals Jantine de Vries een voorsprong van 2-4 pakken.

TFS was overrompeld door het sterke spel van de Zunobrianen, maar pakte de draad toch weer op, wat resulteerde in 3-4. Robert-Jan Hidding legde aan voor een korte kans achter de korf en zette de 3-5 op het bord neer.

Maar Zunobri dat zakte in de 10 minuten voor het einde van de 1e helft een beetje in, waardoor TFS weer op een gelijke hoogte kwam, 6-6. TFS ging door, en wist een voorsprong te pakken en de 7-6 op het scorebord neer te zetten waarna het met een 9-7 de rust in ging.

Coach Berkenbosch moedigde zijn ploeg aan om zo door te blijven gaan en niet in te gaan zakken.

In de 2e helft was het Willem Pera die de korf weer goed wist te vinden en hij bracht eigenhandig zijn ploeg terug tot 10-10, zodat de wedstrijd weer spannend werd.

Er werd in deze fase door beide ploegen goed korfbal neergezet, waarin de Toyota-ploeg alweer een voorsprong pakte door 2 prachtige scores van Fred Pera, 10-12. TFS knokte door en kwam weer op gelijke hoogte.

De wedstrijd die onder leiding was van scheidsrechter Bekkema, kreeg in de laatste minuten een rare wending, want de coaches van Zunobri en TFS meenden nog minstens 3 minuten op hun stopwatches te hebben staan. Bekkema reageerde hierop door beide coaches te overtuigen dat toch echt de speeltijd voorbij was, wat leidde tot kleine frustraties aan beide kanten.

Maar toch resulteerde dit voor Zunobri in haar eerste punten in de veldcompetitie zodat de Zuidhorners in ieder geval met een goed gevoel het zaalseizoen ingaan.

Coach Berkenbosch reageerde: “Ik zag een ander team spelen dan in voorgaande wedstrijden, er zit weer een stijgende lijn in”aldus Berkenbosch

Zaterdag 27 oktober staat voor de Zunobrianen de laatste veldcompetitiewedstrijd thuis tegen de Granaet uit Dokkum op het programma, de wedstrijd begint om 15.30.

Scores Zunobri: Willem Pera 4, Fred Pera 3, Robert-Jan Hidding, Jantine de Vries en Sandrine van der Spek allen 2.