Zunobri oefent

LEEK - Zunobri oefende met de groep spelers die uiteindelijk het eerste team moeten worden als trainers Berkenbosch en Schaafsma er over uit zijn. Dit werd in Leek in het Sportcentrum gedaan tegen tweede klasser Olympia en Sparta, de eerste ging nipt verloren met 10-12 maar de tweede werd gewonnen met 6-10. De beide trainers waren tevreden met het vertoonde spel.

Trainer Berkenbosch gaat in de selectie naar het zaalseizoen met 11 heren en 9 dames verder hoewel Rian Beeftink als 10e dame niet helemaal kansloos is, is het zo dat zij eigenlijk het hele veldseizoen geblesseerd is geweest en trainers Berkenbosch en Schaafsma haar langzaam terug willen brengen.
De huidige selectie heeft de voorkeur maar moeten sowieso vormbehoud tonen en ook in de zaal uit de voeten moeten kunnen. Daarom willen beide trainers zo open mogelijk de selecties ingaan. Tegen Olympia en Sparta hadden de beide coaches genoeg stof tot napraten.
Zunobri startte met de veldbasis tegen veldeersteklasser Olympia en moest duidelijk enorm wennen aan de kleinere zaalafmetingen en tegelijk de druk die de eersteklasser op de Zuidhorners uitoefende. Dat resulteerde in een matige start omdat met name 1 vak niet kon scoren. Olympia maakte 2-0 maar het vak met de sterk spelende Fred Pera maakte gelijk 2-2. De wedstrijd draaide toch weer een andere kant op want Olympia liep nu weer uit, kleine frustraties in de Zuidhorner gelederen zorgde voor een mindere periode ook na de wissels liep het duidelijk wat minder maar Zunobri pakte de draad uitstekend op en kwam terug tot 8-8 en kon bijna 10-10 maken, in plaats daarvan mikte Olympia uit minder kansen de 9-11 erin waarna de wedstrijd in het voordeel van Olympia eindigde, 10-12.

Tegen Sparta startte coach Berkenbosch in een geheel andere opstelling om ook zo een andere basis te zien. De lange Alle Veenstra had het heel moeilijk tegen zijn ervaren en boomlange oponnent Peter Elzinga. Zunobri moest bovendien wennen aan de fantasievakken die er door ontstaan waren en keek al snel tegen een achterstand aan. Maar de Zuidhorners pasten zich bewonderenswaardig goed aan en deden een stapje erbij. De mat spelende Spartanen hadden het moeilijk met de bloedfanatieke blauw-witten en via mooie goals van o.a. Marielle v.d. Zee en Lisette Staghouwer sloeg het een gaatje van 2 doelpunten. Daarna kwam Zunobri niet meer in de problemen en won met 6-10 van Sparta.