Verslag DTS 1 - Zunobri 1

DTS 1 – Zunobri 1
Na het verlies van afgelopen weekend moest de blauwwitte Toyota Pijpker formatie deze week aantreden tegen één van de titelkandidaten in poule 3-a. Zunobri coach Ron Berkenbosch had zijn spelers geïnstrueerd om direct de concentratie te pakken en geduldig te spelen.
Zunobri begon goed aan de wedstrijd en kon de eerste 20 minuten bijblijven tot 3-3 door 2 doelpunten van Fred Pera en één van Lisette Staghouwer. In deze fase begon DTS chaotisch te spelen. Zunobri ging echter gewoon door en via Willem Pera en Lisette Staghouwer kwam de ploeg uit Zuidhorn terecht op voorsprong, 3-5. Vlak voor rust was het Fred Pera die met een bijna onmogelijke actie 3-6 op het scorebord zette.
Na de rust veranderde het spelbeeld totaal. DTS begon geduldig aan te vallen en kwam middels een drietal afstandschoten weer op gelijke hoogte, 6-6. Zunobri kon daar scorend in deze fase niks tegenover zetten. Via Peter Schutte en Willem Pera kwam Zunobri nog wel op voorsprong, 7-8. Hierna was het verzet echter gebroken. DTS schoot met scherp en liep uit naar een 13-8. Middels Jantine de Vries en John Beeftink deed Zunobri nog wel wat terug, maar de wedstrijd was op dat moment al beslist, eindstand 14-10. Doelpuntenmakers: Fred Pera 3, Willem Pera en Lisette Staghouwer 2, Peter Schutte, Jantine de Vries en John Beeftink 1.