Vierde speelronde brengt belangrijke punten in Zuidhorn

Voor Zunobri 1 wachtte deze week de ontmoeting met het sterke Granaet uit Dokkum. De Granaet was aan het begin van dit weekend de koploper in poule 4C en is samen met enkele andere ploegen kansmaker voor het kampioenschap. Beide ploegen kwamen elkaar in verschillende competities al vaker tegen. In de meeste ontmoetingen gingen de Friezen met de overwinning aan de haal.

Zunobri 1 pakt overwinning op de Granaet

De eerste zeven minuten van de wedstrijd werden door de beide ploegen gebruikt om af te tasten waar de sterkte en zwakte punten van elkaar lagen. Het was Sandrine van der Spek die deze middag de score mocht openen. Hierna volgden de scores elkaar rap op waarbij de ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. Het waren Alle Veenstra en Fred Pera die voor het eerst in de wedstrijd een marge van twee punten wisten te creëren. De Friezen wisten hierop een goed antwoord te geven, De Granaet wist van afstand de 4-3 en 4-4 te scoren. De Zuidhorners speelden deze middag gecontroleerd en gingen opzoek naar de juiste kansen. Het waren opnieuw Alle Veenstra en Fred Pera die beide hun tweede doelpunt van de wedstrijd wisten te scoren.
De ruststand werd door deze scores bepaald op een 6-4 voorsprong voor de Zunobrianen.

Na rust kwamen de Dokkummers als beste uit de startblokken, door een slim kansje werd de 6-5 aangetekend. Zunobri moest ervoor zorgen dat er op dit moment niet verslapt werd maar juist doorgedrukt om een eventuele overwinning veilig te stellen. Het was Joost de Jong die van afstand de marge weer vergrote tot 7-5. Op dit punt leken de Zunobrianen even op zoek naar het juiste ritme. Erg lang bleef de stand hangen op 8-6 en het aanvalsvak had moeite om het gat van de korf te vinden. Toen echter Joost de Jong aantekende voor zijn tweede doelpunt leek het verzet aan de kant van De Granaet gebroken. Daarna wist Robert-Jan Hidding, door een goed genomen vrije bal , de wedstrijd met 4 punten verschil op slot te gooien. Binnen 5 minuten werd er een mentale klap uitgedeeld richting de Friezen. De wedstrijd werd hierdoor beslist in het voordeel van de Zunobrianen.
De score werd door deze vlaag aan doelpunten vergroot tot 12-6.
Het slotakkoord was aan de gasten van deze speelmiddag. De eindstand werd door De Granaet bepaald op 12-8.
Voor het volgende weekend staat wederom een thuisweekend gepland. Om 14.00 speelt Zunobri 2 tegen Pallas '08 3 en om 15.30 speelt Zunobri 1 tegen Frigro 1

scores Zunobri: Alle Veenstra 3, Fred Pera 3, Robert-Jan Hidding 2, Sandrine van der Spek 2 en Joost de Jong 2Zunobri D1 speelt sterke wedstrijd tegen OWK


Na de zeer sterke overwinning van Zunobri D1 op OKO-Bies van vorige week wachtte er voor de jonge Zunobrianen een geduchte tegenstander in de competitie. OWK D1 kwam op bezoek in Zuidhorn en was van plan om de goede reeeks van Zunobri tot een einde te brengen. De Zunobrianen echter lieten eerder in de competitie al zien goed in vorm te zijn en over een goede mentale weerbaarheid te beschikken. Iets wat ze Zunobrianen goed konden gebruiken deze week.

Het begin van de wedstrijd was in het voordeel van OWK. Binnen enkele minuten stond er al 0-3 op het scorebord en net als in de wedstrijd tegen DTS liepen de Zunobrianen achter de feiten aan. De verdediging van Zunobri bleek in deze openingsfase niet op scherp te staan en de aanvallen werden veel te gehaast opgezet. Het resultaat hiervan was veel balverlies en drie tegendoelpunten. Marieke Stuitje was de eerste die reageerde door de 1-3 te scoren. Op dit punt was ook de verdediging hersteld en stond nu prima werk af te leveren. Dit gaf de kans aan Thomas Wijtsma om de 2-3 te scoren en niet veel later was het Bas Visser die de ploegen op gelijk hoogte schoot. Nu de spanning terug was in de wedstrijd namen de Zunobrianen geen gas terug. Eke Slager en Thijs Visser scoorden beide voor rust en dat gaf de ruststand van 5-3 in het voordeel van Zunobri.
Na de rust was het OWK dat als eerste het gat van de korf wist te vinden. Gelukkig voor Zunobri had Harold Posthuma in de tweede helft het vizier super scherp staan. Door vier doelpunten op rij schoot hij zelf de Zunobrianen naar een 9-5 voorsprong. Met nog een korte tijd te spelen wisten de Zunobrianen dat het genoeg was en dat ze wederom een wedstrijd gingen winnen. Thijs Visser mocht de score voor de blauw-witten afsluiten. Bij 10-7 floot scheidrechter Robert Jan Hidding voor het einde van dit mooie treffen tussen twee goed korfballende jonge ploegen.

Scores Zunobri: Harold Posthuma (4), Thijs Visser (2), Marieke Stuitje (1), Eke Slager (1), Bas Visser (1) en Thomas Wijtsma (1) {/tabs}