Wisselende resultaten voor Zunobri in tweede speelronde

Na de nederlaag vorige week in Delfzijl moesten de Zuidhorners het vandaag recht zetten tegen MN en W uit Hijum. Deze ploeg had vorige week kansloos verloren van Frigro.

Zunobri D1 kreeg bezoek van DTS uit het Frieze Surhuizum. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd werd de eerst serieuze krachtmeting als D-pupillen.

{tab=Zunobri 1}

De 2e wedstrijd van het nieuwe seizoen stond voor de Zunobrianen vandaag op het programma.
In de vorige ontmoetingen werd verloren van deze ploeg, vandaag werd er een in zijn geheel een andere wedstrijd gespeeld

Alle Veenstra mocht de 1-0 openen voor de Zuidhorners, Fred Pera volgde kort daarna met de 2-0.
De verdediging van Zunobri stond vrij scherp en daarbij konden de Hijumers weinig weerstand bieden tegen de Zunobrianen.
Robert-Jan Hidding mocht door een afstandsschot de 3-0 erin leggen daarna was het Lisette Staghouwer die door een goed vrij gelopen doorbraak actie de 4-0 op het scorebord mocht neerzetten. Al met al een mooie voorsprong voor de Zuidhorners. De doelpuntentrein bleef maar doordenderen in Zuidhorn. Het was Fred Pera die tweemaal een afstandschot loste en de respectievelijke 5 en 6-0 op zijn naam neerzette.
Het vak van Willem Pera en Robert-Jan Hidding steunden de dames Lisette Staghouwer en Alie Lanting goed uit zodat de 7-0 en 8-0 op het scorebord kwamen, dit tot vreugde bij de Zunobri-supporters. Al met al een doelpuntrijke wedstrijd. .
Een mindere periode in het spel van de Zuidhorners zorgden ervoor dat de kansen niet werden afgemaakt dit tot teleurstelling van trainer/coach Clark Boskman.
Boskman stuurde zijn ploeg in de goede richting en Sandrine van der Spek zorgde ervoor dat de 9-0 gescoord werd, Fred Pera volgde daarop met de
10-0.
Pas in de 27e minuut van de wedstrijd kon MN en W hun eerste doelpunt in het boekje neerzetten. Maar dit kon niet tegenover de denderde trein met Zunobri spelers die ervoor zorgde dat er een russtand op het scorebord werd neergezet van 13-2

In de rust hamerde Boskman erop dat het spel nog niet gespeeld was, de bedoeling was om nu door te zetten en proberen om de kansen die niet afgemaakt werden wel nu te scoren. Robert-Jan Hidding mocht de score openen in de 2e helft, MN en W gaf kort daarop een antwoord door ook te scoren.
De Zuidhorner ploeg denderde alsmaar door in Zuidhorn, doelpunten van Alle Veenstra, Fred Pera, Sandrine van der Spek, Amanda en Lisette Staghouwer zorgden ervoor dat er een eindstand werd bereikt van 26-5 in het voordeel van Zunobri.

Clark Boskman reageerde aan het einde van de wedstrijd op het spel van zijn ploeg: "Je merkt nu door het spel van mijn ploeg dat er een collectief word gevormd en dat is wel prettig om te zien, alleen jammer van de niet afgemaakte kansen. Maar dit is zeker een revanche op de vorige wedstrijd in Delfzijl die niet verloren had mogen worden" aldus Boskman

Robert-Jan Hidding 7, Fred Pera 6, Lisette Staghouwer en Sandrine van der Spek 4, Alle Veenstra 3, Amanda Staghouwer en Alie Lanting beiden 1

Zaterdag 19 september vertrekken de Zunobrianen richting Nij Quick Libben de aanvang van deze wedstrijd is 15:30

Kijk voor wedstrijdfoto's op de Zunobri foto pagina!

{tab=Zunobri D1}

Na de knappe overwinning van vorige week mocht Zunobri D1 deze week aantreden tegen DTS D1. Gezien de stand in de competitie was van te voren al duidelijk dat Zunobri hier een zwaardere dobber aan zou krijgen. En zoals verwacht was DTS met name in de eerste helft sterker.


De start van de wedstrijd was direct in het voordeel van de jonge Friezen. Als snel werd duidelijk dat het verschil in lengte een belangrijke rol ging spelen. Waar DTS makkelijk de bal rond speelde en snelle aanvallen neerzette, waren het de Zunobrianen die het lastig hadden. Zunobri vocht wel voor elke meter, hierdoor bleef de stand lang op 0-0. Toch was het wel DTS dat de 0-1 mocht aantekenen. Het leek of het hek van de dam was want als snel kwamen de Friezen via 0-2, 0-3 tot een 0-4 voorsprong. Voor Zunobri leek op dit punt een pak slaag op de loer te liggen. Het was Eke Slager die de hoop terug bracht met een mooi schot. Ook Thomas Wijstma wist te scoren en bracht de spanning weer een beetje terug in de wedstrijd.

In de rust probeerden coach Rebekke Levy en Fred Pera om hun team scherp te krijgen voor de tweede helft. Ondanks de bemoedigende woorden in de rust waren het toch weer de gasten die het heft in handen namen, 2-5. Op dit punt begonnen de Zunobrianen ook beter te draaien. Door een grote vastberadenheid om niet zonder slag of stoot te verliezen gooiden de Zuidhorners alles in de strijd. Dit leek te werken want Bas Visser en wederom Eke Slager brachten de spanning terug in de wedstrijd door de stand 4-5 te maken. Met nog luttele minuten op de klok waren de gasten uit Surhuizem nog dicht bij een tegentreffer. Toch was het de uiteindelijke matchwinner Harold Posthuma die ervoor zorgde dat de beide ploegen de punten delen. Ondanks het slechte begin van de wedstrijd werkten de Zunobrianen keihard voor elke bal en op die wijze sleepten ze toch een puntje uit het vuur.

{/tabs}