Zunobri beleeft lastige middag in Delfzijl

Na een lange oefenperiode met verschillende oefenwedstrijden wachtte voor Zunobri 1 de eerste wedstrijd in de vierde klasse. Na de degradatie van vorig jaar moet het team van de nieuwe coach Clark Boskman de zaken weer goed op orde krijgen. In deze eerste wedstrijd moest Zunobri op bezoek in Delfzijl. Op het veld van Roda ’70 werd gestreden om de eerste wedstrijdpunten van het seizoen.

Dat Zunobri de vakantie nog niet helemaal goed had afgesloten bleek in het eerste kwartier van de wedstrijd. Binnen een kwartier kwamen de Oost-Groningers al met 4-0 voor te staan. De aanvallen liepen goed aan de kant van Roda ’70 en de kansen die werden gecreëerd werden met precisie afgerond.

Ook aan de kant van Zunobri werden volop kansen gecreëerd, echter schortte het aan de kant van Zunobri enorm aan de afronding. Alle Veenstra mocht de eerste Zunobri treffer op zijn naam zetten door op aangeven van Amanda Staghouwer van dichtbij de bal door de korf te mikken. Even later leek Zunobri terug in de wedstrijd door sterke doorbraakactie van Esther Schipper. Helaas voor de blauw-witten was de verdediging niet scherp genoeg en het antwoord van Roda volgde erg snel. De sterk spelende Alie Lanting bracht de marge terug op twee punten door van afstand de 5-3 te scoren.

Ook na de vakwissel bleek de verdediging niet geleerd te hebben van hun fouten. Direct was het antwoord er weer van Roda, van afstand werd de voorsprong van de thuisploeg vergroot tot 6-3. Het was wederom Alle Veenstra die op slag van rust een strafworp mocht verzilveren. Met 6-4 gingen beide ploegen de rust in.

In de rust hamerde coach Boskman erop dat de kansen die veelal makkelijk werden gevonden met veel meer rust moesten worden gescoord. Wanneer de Zunobrianen dit zouden doen waren er voldoende kansen om de wedstrijd te doen kantelen.

Na rust bracht Alie Lanting direct de ploegen op gelijkt hoogte door tweemaal van afstand te scoren. Na een tegentreffer van afstand mocht Alle Veenstra wederom achter de strafworpstip plaats nemen en bracht hij de ploegen op gelijke hoogte. Hierna volgde een hele lange periode waarin geen van beide ploegen tot scoren wist te komen. Zunobri had op dit punt door moeten drukken omdat de kansen er wel waren op een voorsprong. Na een kwartier van doelpuntenstilte wisten Roda van afstand de winnende treffer te maken. Ook de ingebrachte Manon Bos en Michiel Oosterhoff lukt het niet het gat van de korf te vinden. Hiermee gingen de eerste punten van het seizoen verloren voor Zunobri.

Aan coach Clark Boskman de taak om zijn ploeg klaar te stomen voor het treffen met M N en W op 12 september om half 4 op het eigen kunstgrasveld in Zuidhorn.