Zwarte zaterdag voor Zunobri 1 en B1, C1 kampioen

Na een lang en zwaar seizoen wachtte zaterdag 6 juni de climax van de veldperiode. In theorie had Zunobri 1 nog een kans om directe degradatie te ontlopen. Bij winst had het nog kans op een beslissend duel op neutraal terrein en bij verlies zou Zunobri 1 voor de tweede keer in een jaar degraderen.

Kijk hier voor de foto's van deze speeldag

{tab=Zunobri 1} Voorafgaand aan de wedstrijd van Zunobri 1 ontmoeten de reserves van TFS en Zunobri elkaar. Deze krachtmeting werd een totale walk-over voor Zunobri. Met duidelijke cijfers moesten de Zunobrianen buigen voor de combiantie van TFS en WEZ Handich.

Zunobri 1 begon niet veel beter aan de wedstrijd. Het waren de Friezen die de 0-1 voorsprong pakten. Hierna lieten de Zunobrianen de zenuwen wat los en pakten de 2-1 voorsprong in deze wedstrijd. Tot 5-5 ging de wedstrijd gelijk op. Over en weer werd en gescoord en het gat werd nooit groter dan één punt. Vlak voor rust wisten Robert Jan Hidding en Joost de Jong de eerste marge van twee punten te pakken. Met 7-5 gingen beide ploegen de rust in.

Na de rust moesten de Zunobrianen doordrukken en zo mogelijk de voorsprong vergroten. Helaas pakte dit volledig anders uit. TFS kwam sterk uit de kleedkamer en door vijf doelpunten op rij pakten de gasten direct een grote voorsprong. Lisette Staghouwer bracht de hoop terug in de Blauw-witte harten door de 8-10 te scoren. Helaas bleek de achterstand niet meer te overbruggen. De eindstand werd in deze wedstrijd bepaald door Alie Lanting. Door een afstandschot mikte ze 10-13 door de mand.

Door dit verlies degradeert Zunobri wederom naar de vierde klasse. Geen prettig afscheid voor scheidend hoofdtrainer Ron Berkenboch. Hij maakte plaats voor de nieuwe hoofdtrainer van de Zunobrianen Clark Boskman. Aan deze trainer de taak het team zo snel mogelijk bovenin de vierde klasse te laten meedraaien. Ook was er in deze wedstrijd het afscheid van Jantine de Vries, zij stopt als speler van Zunobri om haar geluk te beproeven bij Rog in Groningen.

 

{tab=Zunobri C1}
Zunobri C1 sterk naar kampioenschap

Dinsdag 2 juni jl. speelde Zunobri C1 haar inhaalwedstrijd tegen ROG uit Groningen. De ploeg van Peter Schutte wist wat er op het spel stond en moest winnen om alleen kampioen te kunnen worden.
De jonge blauw-witten stonden er wel maar waren duidelijk nerveus en speelden nog niet naar hun kunnen. Anne Wietske de Boer kreeg nog een paar mooie schotkansen evenals Esther Hamming.
De Groningers kwamen zelfs op voorsprong door als eerste te scoren. Maar gelukkig wisten de blauw-witten langzaam in de wedstrijd te komen.
Maar Rog bleef keurig bij en stelde coach Schutte voor de nodige problemen. Anouk de Vries vocht een paar mooie duels uit met haar tegenstandster.
Bij rust was het nog maar 4-3 voor de Zuidhorners en was de spanning voelbaar bij het ruim opgekomen publiek, o.a. Gerrie Anne v.d. Naald speelde een sterke wedstrijd. Ouders, vrienden en Zunobrianen leefden erg mee en probeerden de jonge jeugd tot grote hoogte te stuwen.
Dus wist de ploeg dat het na de rust scherper moest zijn om niet weer in problemen te komen.
Dit lukte goed, prachtige goals van o.a. Anne Oostenbrug die een mooie doorloper scoorde maar ook Lianne Levy met een kansje brachten de Zunobrianen de nodige lucht. Dieneke Neinhuis kreeg achter de korf nog een mooi kansje en wist bovendien onder de korf een hoop goed werk op te knappen, ook Sanne Wouda deed nog een duit in het zakje.
Ook de andere Lianne zorgde voor gevaar en goals, de Axient-formatie veerde op evenals het publiek dat het kampioenschap eigenlijk al vierde.

Dat dit terecht bleek te zijn werd al snel duidelijk, de Zunobrianen werden gedragen door het publiek en het werd een wedstrijd met een brede glimlach want met een ruime 8-4 overwinning werd Zunobri C1 kampioen.

Druk hier voor fotos van deze wedstrijd

Druk hier voor filmpjes van deze wedstrijd

{tab=Zunobri B1}

Zunobri B1 in tranen

Zunobri B1 speelde afgelopen zaterdag haar allerlaatste wedstrijd als team. Bovendien kon het team bij een gelijkspel of winst kampioen worden. Het team van Robert Jan Hidding had geen ideale voorbereiding, vocht maar kwam niet boven. De tegenstander Rog verstoorde het vermeende feestje van de blauw-witten.
-
Tranen met tuiten huilden de dames van Zunobri B1, de dames van Robert Jan Hidding hadden zo gehoopt het seizoen winnend af te sluiten en zo een prachtig afscheid van hun jeugdperiode te kunnen bewerkstelligen.
De wedstrijd verliep dan ook niet super, de dames in het blauw-wit konden bij lange na niet het niveau neerzetten wat ze de afgelopen weken haalden. Bovendien hadden sommige dames het erg moeilijk met hun lastige tegenstanders.
Tot 3-3 leek alles nog mogelijk maar tegenstander Rog uit Groningen wist de 4-3 te maken en vanaf toen was het billenknijpen en hopen. Dat bleek helaas ook uit het spel, coach Hidding deed alles om zijn meiden bij de les te houden en wisselde Manon Brander nog in.
Ook Rog haalde een matig niveau en heel lange tijd bleef de stand zo, Manon Bos probeerde haar ploeg op sleeptouw te nemen maar hier gaat de wet op die zegt dat als je zelf niet scoort, de tegenstander het doet, Rog scoorde 3-5 en de hoop in de blauw-witte harten en het ruim opgekomen publiek vervloog met de minuut. Toch gingen alle Zunobrianen nog een goed achter de B-dames staan. De uitstekend spelende Marjolein Bloema mikte de 4-5 door de mand en er gloorde weer hoop. Met de laatste energie gaven de dames van B1 alles maar de tijd was te kort, de uitstekende fluitende Peter Schutte die goed neutraal kon blijven moest wel voor het einde fluiten toen zijn klokje het einde aangaf.
De dames beseften dat ze hun allerlaatste wedstrijd met elkaar gespeeld hadden en de dreun van het verlies kwam er nog eens overheen. De emoties kwamen dan ook los en Jeugdcoordinatoren Jantine de Vries en Christiaan Schaafsma probeerden toch het afscheid aandacht te geven door de eigenlijk voor het kampioenschap bedoelde roosjes toch uit te delen aan de dames.
Sommige dames zullen doorgaan in de selectie anderen zullen helaas stoppen.

Esther, Manon, Martsen, Ellen, Willy, Rebekka, Trijnette, Aline bedankt voor al jullie inzet in afgelopen jaren, we hopen toch dat jullie een terug kunnen kijken op een mooie tijd als team zijnde.

{/tabs}