Zunobri sluit zaalseizoen af met verlies

Afgelopen zaterdag speelde Zunobri 1 haar laatste zaalwedstrijd van het seizoen.
Een zaalseizoen waarin de Toyotaploeg het zwaarder kreeg dan van te voren werd gedacht en waarin uiteindelijk degradatie naar de 4e klasse een feit werd
.

Hoewel er voor de Zunobrianen dus niets meer op het spel stond, was dat voor de tegenstander Altijd Kwiek een ander verhaal.
Zij moesten deze laatste wedstrijd winnen om niet rechtstreeks te degraderen naar de 4e klasse.
Zunobri begon met 2 nieuwe heren in de basis, Alle Veenstra en Joost de Jong vervingen de geblesseerde Willem Pera en Peter Schutte.

Het waren de Zuidhorners die op voorsprong kwamen via een afstandsschot van Robert Jan Hidding, maar Altijd Kwiek bleef bij en wisten een 1-2 voorsprong te pakken.
Sandrine van der Spek scoorde binnen een minuut de gelijkmaker en het leek een spannende wedstrijd te worden.
Echter niets bleek minder waar, Zunobri ging fouten maken en de wil van Altijd Kwiek om te winnen was duidelijk groter dan die van de Toyotaploeg.
Binnen tien minuten keken de Zunobrianen aan tegen een 2-8 achterstand en pas bij 2-10 was het Robert Jan Hidding die met 2 strafworpen de ruststand op 4-10 zette.

Na rust speelde Zunobri iets beter, maar bleef pech houden met ballen die uit de korf draaiden, waardoor er niet werd gescoord.
Jantine de Vries wist via een klein kansje de 6-11 te scoren en toen was het opnieuw Altijk Kwiek wat de korf vond.
Binnen enkele minuten keken de Zuidhorners tegen een 6-16 achterstand aan en leek een overwinning ver weg.
Via twee maal Sandrine van der Spek werd het 8-16 en het leek alsof Zunobri in de laatste minuten alles wilde geven wat het nog in zich had, want verdedigend stond het ineens goed en aanvallend draaide het ook beter.
Robert Jan Hidding scoorde zijn 4e doelpunt en uiteindelijk was het Jantine de Vries die het zaalseizoen voor de Toyotapoloeg afsloot met een afstandschot. De eindstand was 10-16, een teleurstellende uitslag, maar men kan nu gaan berusten in het feit dat de ploeg gedegradeerd is en voor het veldseizoen hopen dat het behoud in de 3e klasse veilig kan worden gesteld.