Hoofdmacht Zunobri verliest van Quick'21, ondanks goede 1e helft

Burgum-
Na dat het vorige week tegen Elko verloor was het al een feit dat de Pijpker-formatie van Coach Berkenbosch tegen degradatie aankeek. Alleen in theorie was het nog mogelijk om zich te handhaven in de 3e klasse, maar dan moest het zich een weg slaan richting winst en dat kon nog wel eens moeilijk worden.

Zaterdag 14 februari moest de hoofmacht aantreden tegen de nummer 2 in de competitie namelijk Quick'21.
In de vorige ontmoeting werd het gelijkspel of werd er verloren van de Friezen. Willem Pera was, net zoals in de wedstrijd tegen Elko, opnieuw in de basis te vinden van de Zuidhorner korfbalploeg.

Er werd in de eerste helft door beide ploegen goed gekorfbalt want leidde tot zoals critici het onder ons noemen "een aantrekkelijke pot korfbal".
Na dat de friezen een voorsprong van 2 punten hadden genomen was het Peter Schutte die door middel van een korte kans genomen achter de korf de marge tussen beide partijen weer tot 1 maakte. Zunobri speelde in de eerste 5 tot 10 min rommelig korfbal, maar herpakte zich vrij snel. Doordat Quick het spel van rommelig korfbal overnam konden Willem Pera en Jantine de Vries weer de aansluiting vinden (3-3). Het was Marielle Smit die de voorsprong voor de Zunobrianen maakte door een behoorlijke scherpe pass van haar vakgenoot Fred Pera.
Zunobri liep daarna uit, middels doelpunten van Lisette Staghouwer, Fred Pera en Robert-Jan Hidding, tot een 5-8 voorsprong.
Maar de Friezen lieten zich niet kennen en kwamen voor het einde van de 1e helft weer terug tot een stand van 8-8.

In de rust nam coach Berkenbosch de koe nog even bij de horens door te zeggen dat zijn ploeg goed spel liet zien. Hij was er van overtuigd dat de Zuidhorners dit moesten doorzetten in de 2e helft.
Helaas, tot een treurnis voor Coach Berkenbosch,Was het Quick'21 dat een voorsprong opbouwde van 3 punten op de Zuidhorners. Wederom Peter Schutte en Robert-Jan Hidding konden het gat verkleinen tot 11-10.
Daarna werd er een gat geslagen van 5 punten, maar dit brak niet de vechtlust die de Zuidhorners hadden. Maar de ploeg van Berkenbosch moest opnieuw dit seizoen tegen een nederlaag aankijken.
Willem Pera werd vervangen door John Beefink die zijn laatste wedstrijd speelde en  Marielle Smit werd nog vervangen door Alie Lanting maar dit mocht niet meer baten voor de Zuidhorners.
Berkenbosch reageerde na afloop van wedstrijd:"Het is niet verdiend voor deze ploeg, zij zijn 3e klasse waardig, maar op een of andere manier zoeken we nog naar de sleutel die er voor zorgt dat de ploeg wel tot uiting komt"
Uiteindelijk bleek het een feit te zijn dat Zunobri gedegradeerd is richting de 4e klasse. En het zal zich gaan opmaken voor een zware veldcompetitie waar zij behoorlijk nog wat dingen recht moeten zetten.

scores Zunobri: Fred Pera en Robert-Jan Hidding (3), Lisette Staghouwer en Peter Schutte (2), Willem Pera, Marielle Smit en Jantine de Vries allen 1