Veel verlies voor ploegen Zunobri

In een nieuw competitie weekend, waarin verschillende Zunobri ploegen in actie kwamen, werden slechts weinig punten gehaald door Zunobri. De F1 begon de dag prima door met 5-0 te sterk te zijn voor Noordenveld F1. Zunobri E1 ging pas in de slotseconde onderuit tegen Noordenveld E1 (2-3) en de de D pupuillen waren van Noordenveld waren veel te sterk voor de D1 van Zunobri. Ook de C1 en B2 van Zunobri wisten niet te winnen. Als laatste kwam Zunobri 2 deze dag in actie. Ook zij konden deze teleurstellende dag geen glans geven en moesten hun meerdere erkennen in de Flamingo's. {tab=Zunobri 2}

Nipt verlies Zunobri 2

In Buitenpost stond er voor Zunobri 2 de wedstrijd tegen Flamingo’s 4 te wachten. Gezien de stand konden beide ploegen vandaag strijden voor de punten. Op het veld bleek niet minder waar, de ploegen zetten een mooie wedstrijd op de mat met een zeer tumultueuze eindfase.

Zunobri begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Michiel Oosterhoff en Peter Schutte. Het eerste aanvalsvak leek elkaar in het begin van de wedstrijd maar moeilijk te kunnen vinden. De eerste treffer van de wedstrijd viel aan de Friese kant. Alie Lanting had hier via een mooie doorloopbal een antwoord op. Tot 4-4 ging de wedstrijd gelijk op. Het initiatief tot scoren lag bij de Flamingo’s, die met scherp schoten deze middag. Zunobri zorgde via onder andere Mark en Lisette Staghouwer voor de aansluiting. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd leken de Flamingo’s een gat te kunnen slaan tot 7-4. Het was wederom Alie Lanting die Zunobri in de race hield door de ruststand op 7-5 te bepalen. Gezien de eerste helft leken er nog voor beide ploegen voldoende kansen te zijn in de tweede helft. En het publiek in sporthal de Houtmoune kon zich opmaken voor een interessante climax van deze wedstrijd.

Na rust waren het de gastheren die de score openden. Op dit punt besloot coach Alle Veenstra wat vers bloed in de ploeg te brengen om te stand te doen keren. Onder andere vervingen Melissa Afman en Manon Bos de moegestreden Diny Veldstra en Stephanie Leemburg. Zunobri wist de spanning in de wedstrijd terug te krijgen door een prachtig afstandschot van Joost de Jong, 8-7. De laatste tien minuten van de wedstrijd braken aan en het waren wederom de Zunobrianen die verzaakten op dit punt de gelijkmaker te scoren. Hierdoor kregen de Buitenposters ruimschoots de kans op 9-7. Met nog enkele minuten op de klok wist de sterk spelende Lisette Staghouwer de 9-8 én 9-9 door de mand te gooien. De laatste goal kwam voort uit een sterke actie van Melissa Afman. Pas in de allerlaatste minuut wisten de Flamingo’s wederom een voorsprong te pakken. De, met scherp schietende, heer van de Friese thuisploeg bewees zijn team een dienst door de 10-9 te scoren. Zelfs in de laatste seconden van de wedstrijd hadden de Zunobrianen nog grote kansen op de overwinning. Helaas voor de jonge Zuidhorner ploeg wist het geen treffer meer te maken en zo bleven de beide punten in Buitenpost.

De scores aan de kant van Zunobri: Lisette Staghouwer (3), Alie Lanting (2), Mark Staghouwer, Joost de Jong, Robert Jan Hidding en Tjeerd de Jong (allen 1).

{tab=Zunobri E1} Voor de Zunobri E1 stond vandaag de wedstrijd tegen Noordenveld E1 op het programma. Gezien de stand in de competitie moest Zunobri hier kunen winnen maar dat Noordenveld de huid duur zou verkopen werd al snel duidelijk.

Het eerste verdedigingsvak het het lastig tegen de Noordenveld. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste score viel aan de kant van Noordenveld. Gelukkig kon Zunobri ook wat terug doen. Marieke Stuitje wist een slim kansje te maken, 1-1. Na de rust was het beste van het spel aan de kant van Zunobri. De aanvallen liepen prima en vaak kwamen de jonge Zunobrianen vrij voor de korf. Helaas wisten de blauw-witten de kansen niet af te maken en hierdoor bleef het lang 1-1. Uiteindelijk was het wederom Marieke Stuitje die Zunobri voor het eerst op voorsprong zette. Helaas viel het tegendoelpunt ook vrij snel aan de andere kant en was de stand weer gelijk. Dat 2-2 de eindstand zou worden leek zeker. Met slechts luttele seconden op de klok leken de ploegen de punten te delen. Tot grote verbazing en verbijstering van alles wat Zunobri was scoorde Noordenveld, met nog 1 seconde op de klok, de winnende goal. Voor Zunobri erg zuur, want er had meer ingezeten deze wedstrijd. Aankomende weekend mag Zunobri proberen in Assen de winst weer te pakken. Dan is Asko E3 de tegenstander.{/tabs}