Lastig eerste competitieweekend voor Zunobri.

Voor de korfballers van Zunobri stond het eerste speelweekend op het programma. Verschillende teams kwamen in actie en deden dit met wisselend resultaat. De F1 van Zunobri wisten te winnen in Hoogkerk. De B2 en B1 begonnen het seizoen met een nederlaag en ook het eerste team van Zunobri moest zijn meerdere erkennen in De Parabool 1. De eer van Zunobri werd hoog gehouden door het tweede team. Zij wonnen van Invicta uit Kollum.


{tab=Zunobri 1}

Voor het eerste team van Zunobri stond de ontmoeting met De Parabool uit Groningen op het programma. Al eerder troffen beide ploegen elkaar op het veld. Toen werd er de eerste keer veloren en de tweede wedstrijd tussen beide ploegen werd gewonnen door Zunobri. Na het matige veldseizoen wilden de pupillen van coach Berkenbosch weer eens winnen. Van te voren was wel duidelijk dat De Parabool de beste papieren had. Zij staan in de veldcompetitie ongeslagen bovenaan in hun poule.

De eerste paar minuten stonden volledig in het teken van De Parabool. Met extreem strak verdedigen en snelle aanvallen leken de Zunobrianen verrast. In no time stond er 0-4 op het scorebord. Pas na deze sterke opening van de gasten kon ook de Zunobri-formatie weer iets terugdoen. Marielle Smid mocht de score openen aan Zunobri kant. Maar nog leken de blauw-witten niet volledig bij de les. De achterstand werd vergroot tot 1-6 eer Zunobr weer iets terug kon doen. De strakke verdediging van de Groningers verslapte iets en mede hierdoor kon Zunobri de 2-6 door de mand leggen. Even later was het Fred Pera die van afstand de 3-7 maakte. Vlak voor rust lukte het de gasten om de marge tot 5 punten uit de breiden door de 3-8 te scoren.

In de rust toonde coach Berkenbosch zich niet tevreden over de prestaties van zijn team. Zunobri moest ervoor zorgen dat de kansen zorgvuldig werden afgemaakt om aan te kunnen haken bij de tegenstander.

Na de rust leek het tij te keren. Zunobri kon de 5 punten marge verkleinen naar een iets kleiner verschil middels Joost de Jong en wederom Fred Pera. Hierna volgde een sterke fase van Zunobri. Eindelijk leken de aanvallen te kloppen en de kansen werden prima benut. Het verschil, dat alweer 5 punten was, werd door drie scores op rij verkleint naar 8-10. Op dit punt was het zaak voor Zunobri nog even door te drukken. De tegenstander speelde meer gespannen door de sterke opmars van de Toyota-ploeg. Helaas kon Zunobri de sterke fase geen vervolg geven. De sterk spelende heren van de Parabool scoorden die maal op rij en zo was het gat wederom groot. Toch toonde Zunobri veerkracht, het kwam weer terug in de wedstrijd door scores van onder andere Sandrine van der Spek, 10-13. Met nog enkele minuten te spelen was het zaak voor Zunobri risico te nemen om de bal te onderscheppen. Helaas pakte dit niet uit zoals gehoopt en de gasten uit Groningen maakten de 10-14. Deze klap zou Zunobri niet meer te boven komen. Nog twee maal werd er door beide ploegen gescoord. Zo werd de eindstand beslist op 12-16.
Ondanks het verlies liet Zunobri wel zien dat het prima uit de voeten kan in de zaal. Volgend weekend zal Zunobri in Winsum proberen de overwinning naar zich toe te trekken. De Zuidhorners spelen dat tegen DWA/Argo om 16.20 in De Ripperdahal in Winsum.

{tab=Zunobri B1} De B-aspiranten van Zunobri openden het zaalseizoen tegen Asko B2 uit Assen. Voor Zunobri was dit een onbekende tegenstander. Vervangend coach Fred Pera hamerde voor de wedstrijd op een scherpe opening van Zunobri zijde.

Dat Asko niet naar Zuidhorn was gekomen om te verliezen werd al snel duidelijk. De aanvallen aan de kant van de Assenaren werden prima verzorgd. en de Zunobri verdediging had het heel erg lastig. Ook het verdedigen van Asko was prima verzorgd. Hierdoor konden de aanvallen van Zunobri maar moeilijk worden opgezet. De eerste drie scores van de wedstrijd volgden snel aan de kant van Asko. Hierop was het Esther Schipper die de hoop aan Zunobri zijde even deed opleven. Toch bleef het kwaliteitsverschil zich duidelijk aftekenen op het veld en op het scorebord. De doelpunten aan Asko kant vielen erg makkelijk en de achterstand werd vergroot tot 1-8. Zunobri probeerde door de verdediging van Asko te dringen maar slaagde slechts mondjesmaat kansen te creëren. Enkele minuten voor het rustsignaal moest Trijnette Boonstra ernstig geblesseerd het veld verlaten. Na een duel met een tegenstander liep ze een enkelblessure op. Simone Veenstra verving haar kundig. Aline Zuidhof wist, namens Zunobri, voor de rust nog de 2-8 door de korf te gooien.
In de rust werden de koppen allemaal weer de zelfde kant opgezet en Zunobri ging vol goede moed de tweede helft in. Dat het niet meer zou winnen vandaag was al wel duidelijk maar de dames van Zunobri wilden de tweede helft hun huid door verkopen. Toch waren ook de in de tweede helft de scores veelal voor Asko. Willy de Jong wist op 3-12 nog iets terug te doen door van ruime afstand te scoren Hierna freewheelden de gasten naar een ruime 3-19 overwinning. Zo begon Zunobri B1 het seizoen met een dikke nederlaag. Taak aan trainer/coach Robert Jan Hidding om zijn ploeg klaar te stomen voor de volgend wedstrijd.
{/tabs}