Prachtig laatste thuisweekend Zunobri

ZUIDHORN - Het was weer een echte Zunobri dag want maar liefst 4 ploegen speelden thuis. In de week ervoor speelden de junioren tegen Flamingo's A1 om uit te maken wie het meeste aanspraak mocht maken op de titel. Flamingo's won helaas voor de knokkende Zuidhorners, terecht. Tegen DTS leek het zelfde scenario maar de junioren kantelden de wedstrijd en wonnen hem. Ook de B1 won maar hier waren de blauw-witten dan ook heer en meester. Zunobri 2 moest met de net uitgespeelde Melissa Afman spelen, die uitstekend speelde en met B-aspirant Esther Schipper die ook nog eens een halve meegespeeld had met de A1 even daarvoor. Zunobri 2 won moeizaam maar toch sterk na een achterstand. Zunobri 1 sloot de prachtige dag al even mooi af want won van kampioenskandidaat Westergo die daardoor het kampioenschap naar Harich zagen gaan. De Toyota-ploeg speelde een ijzersterke 2e helft. Tweede trainer Christiaan Schaafsma nam op deze wedstrijd afscheid van het thuispubliek en werd door het bestuur in het zonnetje gezet. Hij coacht zijn laatste wedstrijden.

Druk hier voor foto's van Zunobri 1 en 2

{tab=Zunobri 1}
(Mariëlle)
{mosmodule articleid=565}

{tab=Zunobri 2}
Zunobri 2 vond in Korwi een zeer lastige tegenstander, bovendien moesten de reeds vermoeide junior Melissa Afman en B-aspirant Esther Schipper spelen op de al lang lege plek van een dame en de nu ook al geblesseerde Diny Veldstra die last heeft van een knieblessure.
Zunobri startte echter goed met een mooie treffer van aanvoerder Michiel Oosterhoff.
Ook daarna zou Zunobri het initiatief houden. De blauw-witten hadden met Melissa Afman een goeie schutter in de ploeg en zij schoot de Zuidhorners naar een 2-1 voorsprong.
Maar daarna kregen de Zunobrianen de bal niet meer door de mand. Korwi dicteerde scorend met name de wedstrijd, vooral omdat het veel efficienter omging met de kansen.
Toch vonden de blauw-witten dat ze tekort gedaan werden door de arbiter die de Zuidhorners geen enkele strafworp meegaf en slechts 1 vrije bal waar Korwi maar liefst 5 strafworpen mocht nemen en 3 vrije ballen. Juist door 2 strafworpen gingen de gasten aan de leiding met 2-4. Maar Melissa Afman was op dreef, haar 2e treffer betekende 3-4 en Peter Schutte vond met 4-4 nu ook de korf. Maar de zoveelste strafworp betekende voor rust 4-5.
Coach Schaafsma trok toch wel fel van leer in de rust
Na rust kreeg Zunobri direct een vrije bal tegen en keek weer tegen een achterstand aan 4-6.
Vanaf toen echter ging het weer crescendo met de hardwerkende Zunobrianen. Stefanie Leemburg zorgde met een mooi kansje achter de korf uit een countersituatie voor 5-6. De tweede countersituatie kwam voort uit een mooie onderschepping, de ingebrachte junior Gerko Burgler speelde Peter Schutte vrij die koelbloedig dicht bij de korf 6-6 inmikte.
Vanaf dit moment kreeg Zunobri meer en meer controle over de wedstrijd. Alie Lanting brak sterk door en kon bovenhands haar verdiende goaltje meepikken, 7-6. De vijfde strafworp van Korwi betekende echter alweer 7-7. De volledig opgebrande Esther Schipper werd met applaus gewisseld voor de jarige junior Amanda Staghouwer en de eveneens volledig leegespeelde Melissa Afman kreeg nog een wissel voor Marleen Zwarteveen.
Toen Peter Schutte met een mooie afstander vijf minuten voor tijd 8-7 aantekende kon Zunobri de wedstrijd slim uitspelen. Korwi kreeg nauwelijks kansen meer waar Zunobri de score nog een paar maal naar 9-7 had kunnen tillen, toch wisten de Zunobrianen mooi deze winst binnen te halen. "We speelden misschien niet echt super maar met 2 dames die eigenlijk al moe waren van hun eigen wedstrijd moeten we toch tevreden zijn met de volle winst" zei coach Schaafsma. Het bestuur deed nog een mooi gebaar richting de tweede trainer omdat hij afscheid neemt en naar het OKO van oudtrainer Gerrit Dijk, zal vertrekken.
Voorzitter Slager sprak een dankwoord en samen met TC voorzitter Brander bood hij een sporttas aan met de nodige sportkleding met de woorden dat zij hun trainer natuurlijk wel representatief wilden laten verschijnen bij OKO.

Doelpuntenmakers: Peter Schutte 3, Melissa Afman 2, Stefanie Leemburg, Michiel Oosterhoff en Alie Lanting

{tab=Zunobri C2 29/5}

{mosmodule articleid=563}

{tab=Zunobri C2 31/5}

{mosmodule articleid=564}

{/tabs}