Zunobri 1 glorieus naar klassebehoud

Zunobri 1 speelde alsof het van te voren gepland was in de allerlaatste zaalwedstrijd tegen directe concurrent Stadskanaal om klassebehoud. Gelijkspel of winst was voldoende. Uiteindelijk wist Zunobri met 14-17 te winnen.
Zunobri 2 won met een door hoofdcoach Berkenbosch volledig leeggeplunderd team, eenvoudig met 14-4 van Noordenveld 4, de reserves van Zunobri waren voor een groot deel mee met het vlaggeschip, vervangers Amanda Staghouwer, Tjeerd de Jong, Gerko Burgler, Manon Bos en Ellen Gaaikema deden het uitstekend.
De laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen stond voor deze week gepland. De Flamingo’s E1 uit Buitenpost kwamen op bezoek in Zuidhorn. De uitwedstrijd tegen de Flamingo’s ging helaas met 10-2 verloren. En ook voor deze week wisten de jonge Zunobrianen dat ze het lastig zouden krijgen tegen de titelkandidaat.

{tab=Zunobri 1}

Zunobri redt seizoen na ‘thriller’

Stadskanaal - Na een lastig seizoen kwam het op de laatste wedstrijd aan of Zunobri ook volgend zaalseizoen in de 3e klasse zal acteren. Het moest aantreden tegen mede-degradatie kandidaat Stadskanaal ’74. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde onbeslist. Er kon dus gerekend worden op een spannende wedstrijd.
In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Beide ploegen speelden aftastend, het was Stadskanaal die de openingstreffer maakte waarop Lisette Staghouwer al snel een antwoord had. De wedstrijd was geopend. Tot de rust vielen de doelpunten over en weer. Door doelpunten van ondermeer Robert-Jan Hidding en John Beeftink was het een spannende eerste helft. Uitblinker Fred Pera, die met scherp schoot deze zaterdag, maakte vlak voor rust een belangrijk doelpunt waardoor de blauw-witten met een voorsprong de rust ingingen. Ruststand 7-8.
In de tweede helft was het eerst Stadskanaal dat de gelijkmaker op het bord zette maar als snel bleek dat Zunobri beter uit de kleedkamer was gekomen. Sandrine van der Spek had een moeilijke middag tegen haar fanatieke dame maar wist goed van zich af te slaan. Middels scores van nogmaals Robert-Jan Hidding en Marielle Smit werd een veilige marge gesteld van 4 punten. De goed spelende Peter Schutte werd vervangen voor Willem Pera om de wedstrijd wat meer rust te brengen. Jantine de Vries mocht haar rentree maken voor de moegestreden Alie Lanting. De voorsprong kwam niet meer in gevaar. Fred Pera bekroonde zijn goede spel en de wedstrijd met de 14-17 na een prachtige assist van Marielle Smit.
‘Het spel was niet altijd goed maar de discipline en inzet compenseerden ruimschoots’, aldus een tevreden coach Berkenbosch. Door winst in deze kraker speelt het vlaggenschip van Zunobri ook volgend zaalseizoen in de 3e klasse.

{tab=Zunobri 2}
Zunobri 2 speelde tot haar eigen spijt thuis waardoor het niet bij de o zo belangrijke uitwedstrijd van Zunobri 1 kon zijn. Bovendien speelde het met 3 junioren en 1 B-aspirant omdat hoofdcoach Berkenbosch uiteraard spelers meenam met het vlaggeschip om zo klassebehoud optimaal veilig te kunnen stellen. Voor de reserves van Zunobri staat er al lang niets meer op het spel. Coach Schaafsma had echter vertrouwen omdat de gasten uit Roden alle wedstrijden met hele dikke cijfers hadden verloren. Dit bleek echter niet in de eerste helft, ook al omdat de blauw-witten uiteraard in een mix-opstelling aantraden. Toch opende 2e aanvoerder Wietse v.d. Noord scherp met 2 mooie afstandstreffers wist hij de 2-0 aan te tekenen.
Noordenveld 4 deed wat terug door een kansje onder de korf te benutten maar daarna liep Zunobri toch weer wat weg middels goals van Joost de Jong en junior Gerko Burgler. Toch was het bij rust nog maar een magere 4-2 voorsprong.
Na rust tapten de Zuidhorners uit een ander vaatje. Diny Veldstra opende het doelpuntenfestijn want hoewel Noordenveld flauw extreem ging achterverdedigen vonden de Zuidhorners alleen maar makkelijker de korf. Toch had coach Schaafsma zijn handen vol aan het neerzetten van zijn spelers door de achterverdedigende taktiek van de Roners. Ook B-aspirant Manon Bos wist de korf met een prachtige afstandsknaller te vinden, toen was het al 8-2. Uitblinker Gerko Burgler mikte op 11-2 zijn vierde treffer door de mand waarna het Wietse v.d. Noord was die de 13-4 door de mand mikte en daarmee deze eenzijdige wedstrijd tot een goed einde bracht.
Doelpuntenmakers: Gerko Burgler 4, Wietse v.d. Noord 3, Joost de Jong 2, Diny Veldstra, Amanda Staghouwer, Tjeerd de Jong, Manon Bos

{tab=Zunobri A1}
Zunobri A1 haalde in tegen Roreko. De Zuidhorners hebben het moeilijk in deze competitie en moesten bovendien de licht geblesseerde Femke Leijenaar missen en aanvoerster Melissa Afman die als reserve meegenomen werd met het vlaggeschip.
De blauw-witten begonnen helaas niet scherp genoeg want de Zuidhorners passten toch maar erg matig. Vooral in de loop van de wedstrijden werd de vermoeidheid bij de 3 junioren die met het 2e team hadden meegespeeld, zichtbaar. Bovendien moest het team van Robert Jan Hidding spelers inpassen die het wellicht goed deden maar toch was er gewenning.
Invallend coach Schaafsma probeerde alle zeilen bij te zetten en liet de hard knokkende Zuidhorners zo simpel mogelijk spelen. Toch kon bij rust niet voorkomen worden dat er een 3-6 stand op het bord stond.
Na rust speelden de blauw-witten misschien wel beter maar kreeg pas na 10 minuten spelen de smaak te pakken maar toen was het inmiddels al 4-10. Arjan Zuidhof deed wat terug door 5-10 in te schieten waarna Thijs Pompstra ook nog de 6-10 inmikte. B-aspirant Ellen Gaaikema mikte haar 2e goal door de mand achter de korf waardoor het 7-12 werd, even leek het of Zunobri nu zou doorstomen maar verviel toch weer in te veel passfouten en bovendien was het beste eraf bij de 3 junioren die meegespeeld hadden met Zunobri 2. Toch was de vechtlust daar en mikte Arjan Zuidhof zijn vierde treffer in de mand, helaas was het toen al 8-15.
Doelpuntenmakers: Arjan Zuidhof 4, Ellen Gaaikema 2, Gerko Burgler en Thijs Pompstra

{tab=Zunobri E1}

Zunobri E1 begon de wedstrijd goed, de verdediging stond prima en in de eerste paar minuten konden beide ploegen nauwelijks tot kansen komen. Coach Fred Pera had zijn team erop gewezen goed op te letten in de passing, want uit eerdere ontmoetingen was gebleken dat de Flamingo’s sterk in de ballijn verdedigden. Deze waarschuwing werd in de beginfase ter harte genomen maar verderop in de eerste helft bleek het toch lastig. de 0-1 werd door de gasten aangetekend en als snel was het Megan Brander die de 1-1 maakte. Weer waren het de Friezen die de voorsprong pakten maar via Sandra van Beusekom werd het 2-2. Tot zover ging de wedstrijd gelijk op en waren de ploegen goed in evenwicht. Het laatste gedeelte van de eerste helft waren het de Flamingo’s die de verdediging van Zunobri op de proef stelden. Helaas voor Zunobri kwamen hier 3 doelpunten uit en werd de ruststand 2-5.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken aan Zunobri zijde maar het mocht niet baten. De gasten kwamen sterk uit de startblokken waar de jonge Zuidhorners de weg even kwijt waren. Dit resulteerde in een 2-8 voorsprong voor de Flamingo’s. Hierna kon Zunobri de draad weer oppakken en serieus iets terug doen. Op aangeven van Jorien de Boer kon Sandra van Beusekom haar tweede aantekenen. En met haar derde en vierde doelpunt van de ochtend maakte ze er 5-9 van. In de laatste fase van de wedstrijd wisten beide ploegen nog 1 maal te scoren. Toen scheidsrechter Alle Veenstra voor het einde blies was de stand 6-10. Zunobri verloor wel maar kon tevreden terugkijken op het behaalde resultaat. De laatste wedstrijd van het seizoen is uit tegen Oerterp. Hier hoopt de ploeg van trainers Amanda Staghouwer en Femke Leijenaar het seizoen goed af te sluiten.

{/tabs}