Wedstrijdverslag Zunobri 1 - Spannum 1

Zunobri laat kwalitatief goed spel zien, maar pakt haar punten niet

Na zeer tegenvallende prestaties tijdens de wedstrijd tegen Harich op 23 februari, kreeg Zunobri op zaterdag 8 maart wederom een kans om haar positie in de huidige klasse veilig te stellen.

Ditmaal tegen Spannum en aangezien dit team meedraait in de top beloofde het voor Zunobri een pittige wedstrijd te worden.

Ondanks een intensieve voorbereiding en kwalitatief goed spel van de Zunobrianen, lieten zij hun kans voorbij gaan. Na een spannende strijd verloor Zunobri met slechts één punt verschil.

De Toyotaploeg begon de wedstrijd met wederom een gewijzigde opstelling. Jantine de Vries, die aan het terugkomen is van een hardnekkige enkelblessure, was helaas nog niet westrijdfit. Als gevolg hiervan werd een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Zunobri startte geconcentreerd en was zowel in de aanval als in de verdediging alert. Via scores van Fred Pera, John Beeftink en Sandrine van der Spek bouwden de Zuidhorners een kleine voorsprong uit 4-3. Helaas liet de verdediging van Zunobri gaten vallen, waardoor Spannum terugkwam op 5-8. Via een slim gecreëerde kans van Alie Lanting en een doorloopbal van Peter Schutte gingen de Zunobrianen de rust in met een stand van 7-10.

Na de rust zette Spannum hun opgaande lijn gestaag voort, waardoor zij hun voorsprong uitbouwden.

Ondanks mooie scores van Lisette Staghouwer, John Beeftink en Robert-Jan Hidding, werd de voorsprong van Spannum groter. De stand was inmiddels 11-15.

De Toyotaploeg toonde vechtlust en kwam terug. Via goed samenspel werden mooie kansen gecreëerd. Peter Schutte en Alie Lanting scoorden beiden via een klein kansje onder de korf. De scheidsrechter besloot in het heetst van de strijd Zunobri een strafworp mee te geven. Hieruit werd gescoord door Fred Pera, waardoor de stand 15-16 werd. Met nog een paar minuten te spelen, was Zunobri op zoek naar het punt om gelijk te komen, maar het mocht niet meer lukken. De eindstand was 15-16, en hoewel er dan verloren werd kan Zunobri terugkijken op een kwalitatief goede wedstrijd

Volgende week speelt Zunobri uit tegen de Flamingo’s uit Buitenpost. Zunobri zal alles op alles zetten om hier de punten te pakken.

(geschreven door Sandrine van der Spek)