Zunobri ploegen zijn goed, alleen C1,C2 en F1 winnen

Zunobri 1 pakte dit weekend haar eerste punt maar verloor haar puntspeelster Jantine de Vries met een schijnbaar zware enkelblessure. Zunobri 2 verloor van een mogelijke titelkandidaat maar wist dat er meer in had gezeten. Zunobri A1 verloor ook al een speelster en verloor mede daardoor. Zunobri B1 speelde goed maar scoorde te weinig. Deze week werd officeel bekend gemaakt dat trainer Ron Berkenbosch zijn contract met een jaar verlengt maar dat tweede trainer Christiaan Schaafsma na dit seizoen stopt bij de Zuidhorners.

{tab=Zunobri 1}

Eerste punt Zunobri 1
(Door Lisette Staghouwer)

Afgelopen zaterdag moest Zunobri 1 het opnemen tegen Quick \'21, voor de Zuidhorners geen onbekende ploeg.
In vorige ontmoetingen waren de teams gelijkwaardig aan elkaar, maar ging Zunobri beide keren zonder punten naar huis.
Door coach Berkenbosch werden de spelers van Zunobri erop geattendeerd dat dit wel eens een wedstrijd zou kunnen zijn waar punten gehaald konden worden.
Met goede hoop werd dus de wedstrijd begonnen, maar al snel moest Jantine de Vries het spel verlaten door een zware blessure aan haar enkel. Alie Lanting verving Jantine de Vries goed, ondanks dat ze al een wedstrijd had gespeeld.
Het spel ging gelijk op en beide teams kregen mooie kansen. Na een kwartier spelen was de stand 3-3. Helaas kon Zunobri niet doordrukken, want in de 19e minuut kregen ze de 4-3 alweer tegen. Toch bleef de Toyotaploeg goed bij, John Beeftink benutte een strafworp en met de 5-5 gelijkstand gingen de Zunobrianen de rust in.

In de eerst minuut van de 2e helft keek Zunobri direct tegen een achterstand van 6-5 aan. Daarna kreeg Quick21 ook nog een strafworp mee.
Alsof dit allemaal nog niet genoeg was wisten ze de voorsprong te vergroten naar 3 punten, de stand kwam op 8-5.
Gelukkig stond Fred Pera een enorm goede wedstrijd te spelen en kon zo zijn ploeg van een ver afstandschot helpen om door te zetten.
Ook Lisette Staghouwer schoot van afstand een puntje erin 8-7. Toch kon ook Quick21 er nog een punt op het scorebord bijzetten.
Met nog 10 minuten te spelen liet Fred Pera zien hoe goed hij in de wedstrijd zat en scoorde met een afstandschot en een strafworp de 9-9. De laatste paar minuten was de spanning bij beide teams goed voelbaar. Maar de verdediging stond ijzersterk en dus eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

{tab=Zunobri 2}
Zunobri 2 speelt net niet goed genoeg

Zunobri 2 speelt nog steeds zonder de herstellende Alle Veenstra en Robert Jan Hidding en moest het opnemen tegen een mogelijke kampioenskandiaat.
De Zuidhorners openden goed en mikten via Stefanie Leemburg de 0-1 door de mand. Een gelijkopgaande strijd ontstond vanaf het begin af aan hoewel de scheidsrechter naar beide kanten warrig floot. Bij 3-3 echter bleek dat Zunobri slordig was in het uitbrengen van de bal en steeds meer onnodige foutjes ging maken. Bij rust liepen de gastheren uit naar 6-4.
Coach Schaafsma was onttevreden en zag dat bij minder fouten er gewoon winst mogelijk was.
Na rust stapte Zunobri fanatiek het veld in maar kon niet voorkomen dat een afstander 7-4 betekende. Gelukkig misten de gastheren twee strafworpen anders had Zunobri sneller op achterstand gestaan. Maar de 8-4 kwam toch, Mark Staghouwer stond deze tweede helft op want met prima spel wist hij zichzelf een aantal mooie kansjes achter de korf te creeren en mikte er 2 van raak. Bij 8-6 van aanvoerder Michiel Oosterhoff leek er ineens weer van alles mogelijk en speelde Zunobri met vlagen weer goed korfbal. Maar Quick was toch iets constanter en na een mooie doorloop van Rian Beeftink liep Quick uiteindelijk weg naar een ietwat geflateerde 11-7 eindstand.

{tab=Zunobri A1}

Zunobri A1 heeft stijgende lijn, ondanks verlies
(Door Robert Jan Hidding)

Na 2 wedstrijden te hebben gespeeld in de 2e klasse, waarin helaas met vrij grote cijfers werd verloren. Kon Zunobri A1 vandaag punten in de wacht slepen tegen Spes/AKC’54 A1.

Zaterdag 1 december moesten de junioren van trainer/coach Robert-Jan Hidding afreizen naar Annen voor hun 3e wedstrijd in de junioren 2e klasse A. Een wedstrijd waar punten gehaald konden worden. De Afman-ploeg startte met Thijs Pompstra weer in de basis die een langdurige ziekteperiode heeft gehad.Al gauw moest trainer/coach Hidding Marleen Zwarteveen uit het veld halen, dit vanwege een enkelblessure. De stand op dat moment was 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.
Arjan Zuidhof mocht al gauw door een strafworp de 1-1 erin leggen.
Al gauw zagen de Zunobrianen tegen een 3-2 achterstand aan. Zunobri dat een goed spelend 3-mans vak had, waar de tegenstander het zelf moeilijk had om tegen te spelen. Melissa Afman probeerde het gat kleiner te maken,5-3. De wedstrijd op dat moment begon onrustig te worden, er werd te snel gespeeld en coach Hidding probeerde zijn ploeg rustiger te laten spelen. Ondanks het onrustige spel maakte Femke Leijenaar een afstandsschot, 6-4.
Er werden door dit spel van Zunobri goede kansen gecreëerd maar niet afgemaakt. Beide ploegen gingen met een 7-4 op het scorebord de kleedkamers in.
Bram Ijbema verving Tjeerd de Jong in de 2e helft voor een beter rebound, dit pakte hij goed op. Helaas mocht Zunobri maar 1x scoren in de 2e helft en bleven de punten in Annen. Trainer / Coach Hidding reageerde na de wedstrijd: “ondanks het uitvallen van Marleen Zwarteveen zag ik toch een ander Zunobri spelen, mocht deze blessure niet gebeurd zijn dan zag ik dit nog een leuke wedstrijd worden”aldus Hidding.

Scores Zunobri: Arjan Zuidhof 3, Melissa Afman en Femke Leijenaar beiden 1

{tab=Zunobri B1}Zunobri B1 kan goede wedstrijd niet afsluiten met punten
(Door Peter Schutte)

Zunobri B1 moest aantreden in Groningen tegen Rog/Oris B1. Na een zware wedstrijd trok aan het eind Rog aan het langste eind.

De dames van de B1 wisten dat vandaag een zware dobber zou worden tegen Rog/Oris B1 die bovenaan stond in de competitie. Dit was vanaf de eerste minuut ook duidelijk waar Rog begon en gelijk een aanval van een aantal minuten had zonder dat Zunobri de bal had. Rog speelde georganiseerd in die eerste minuten en had pech in de afronding waardoor Zunobri uiteindelijk ook kansen begon te krijgen. Desalniettemin bleef de gelijke stand van 0-0 op het bord staan met kansen over en weer. Later in de eerste helft werd Zunobri sterker en verloor Rog de bal steeds vaker. Maar ook de Zunobrianen hadden problemen met de afwerking en de ruststand was dan ook precies dezelfde als de beginstand: 0-0

In de tweede helft kregen de Zunobrianen na slecht uitbrengen van de bal gelijk een doelpunt om de oren maar Martsen Oostenbrug, die een sterke wedstrijd speelde tegen een zeer lange heer maakte snel weer gelijk door middel van een afstandsschot. Helaas wist de verdediging daarna niet te doen wat het andere vak ruim een helft wel wist te doen, namelijk goed en sterk verdedigen. Rog kwam door een klein kansje en een afstandsschot op 3-1 waarna Rebekka Levy door een afstandsschot en een lading geluk toch de aansluitingstreffer wist te scoren. Helaas was hierna het geluk ook weg bij de zunobrianen en was de wedstrijd ten einde met de score van 3-2. De coach was ondanks het verlies wel tevreden want op het veld speelden de dames ook al tegen Rog en verloren daar kansloos.

doelpunten: Martsen Oostenbrug en Rebekka Levy 1

{tab=Zunobri E1}Flamingo's alweer te sterk voor Zunobri E1
(Door Fred Pera)

Al meerdere malen mocht de Zunobri E1 van trainers Femke Leijenaar en Amanda Staghouwer aantreden tegen Flamingo’s E1. In alle ontmoetingen gingen de punten mee naar Buitenpost. Zunobri E1 wilde deze week graag revanche tegen de kampioenen van afgelopen veldseizoen.

Het begin van de wedstrijd was volledig voor de Flamingo’s. De aanvallen liepen goed en de korfpositie werd door deze ploeg uiterst efficiënt gebruikt. Via 3 doorloopballen kijken de gasten uit Zuidhorn al snel tegen een achterstand aan. Hierna leken de Zunobrianen wakker geschud want de verdediging werd op orde gesteld en de concentratie nam toe. Hierdoor ontstond voor Flamingo’s een moeilijke situatie omdat Zunobri hun meest effectieve wapen, namelijk de doorloopbal, had uitgeschakeld. Helaas kon Zunobri zelf maar moeilijk kansen creëren in deze fase en kon het dus niet dichterbij komen. Door nogmaals 2 scores van de gastheren uit Buitenpost werd de ruststand bepaald op 5-0 in het voordeel van de Friezen.
De tweede helft kon Zunobri eindelijk iets terug doen. Door een mooie goal van Sandra van Beuskom werd de 5-1 aangetekend. In deze fase van de wedstrijd kon Zunobri betere aanvallen neer gaan zetten. En na een tegendoelpunt kon Jorien de Boer de 6-2 aantekenen. Helaas konden de blauw-witten niet doordrukken om zo nog een kansje te hebben op een overwinning. Flamingo’s liep verder uit naar 10-2. Bij deze stand floot de scheidsrechter voor het einde en bleven de punten wederom in Buitenpost.

{/tabs}