Eigen off-day Zunobri camoufleert offday DTS

ZUIDHORN - Zunobri 1 had in de uitwedstrijd tegen DTS vooral in de eerste helft kansen en gezien de laatste 2 uitstekende uitwedstrijden had coach Berkenbosch hoop op een goede uitslag. Maar weer tegenslag voor het Zuidhorner vlaggeschip want Sandrine v.d. Spek viel als derde dame ook al uit in de warming up met een slepende nekblessure. Daardoor werd Elke Kremer opgeroepen die al enkele maanden niet meer getraind en gespeeld had maar nog steeds lid is, zij speelde een dijk van een wedstrijd. Zunobri 2 won van SDO waar het vorige keer dramatisch van verloor.

{tab=Zunobri 1}Opnieuw verlies Zunobri 1

Afgelopen zaterdag moest Zunobri 1 het opnemen tegen DTS uit Surhuizum.

Zunobri startte goed, al in de eerste minuut wist Rian Beeftink een strafworp te verzilveren

1-0, waarna DTS snel van zich liet horen 1-1.

Nadat in de 6e minuut de 1-2 was gescoord duurde het maar liefs 10 minuten voordat de Toyotaploeg de gelijkmaker kon aantekenen.

Het was Robert-Jan Hidding die met een klein kansje de stand gelijk trok 2-2.

De stand ging gelijk op, voor beide ploegen waren er vele kansen, maar werden niet afgemaakt.

Bij rust was de stand 4-5 en bij Zunobri overheerste het gevoel dat er vandaag wel degelijk punten gepakt konden worden, als er nu maar doorgezet werd in het spel.

Echter na rust breide DTS de voorsprong uit naar 4-7.

Het was Elke Kremer die met een afstandsschot de 5-7 aantekende en liet zien dat zij het korfballen nog niet verleerd was.

Willem Pera werd ingebracht voor Peter Schutte en liet gelijk van zich horen. Met een afstandsschot bracht hij de stand op 6-7.

De Toyotaploeg wilde nu doordrukken en Rian Beeftink bracht met een fraai afstandsschot de stand op 7-7.

Nu was het aan Zunobri om de rust te bewaren en op de juiste momenten hun schot te pakken. Toch wilde de jonge ploeg van coach Berkenbosch eindelijk winnen voor eigen publiek, maar werd daardoor te gehaast in het spel.

Op dat moment maakt DTS gebruik van de onrust en wist met twee kansen de winst te pakken 7-9.

De laatste minuten werden door DTS uitgespeeld en hoe graag de Toyotaploeg ook wilden winnen, de korf werd niet meer gevonden.

Opnieuw een zware teleurstelling voor de jonge Zuidhorners die met een punt nog boven degradant Stadskanaal staan.

Op 9 februari speelt Zunobri weer thuis, nu niet in de Quicksilver, maar in de Bokkediek te Grijpskerk.

Zunobri neemt het dan op tegen Quick’21 uit Oudega, een ploeg die zeer gewaagd is aan de Zuidhorners.

{tab=Zunobri 2}

Zunobri 2 startte door de vele damesblessures met de tijdelijk teruggekomen Jantieneke Kremer en midweekspeelster Dianne Bekkers, beide dames speelden een meer dan uitstekende wedstrijd. De scheidsrechter kwam niet opdagen maar werd vakkundig vervangen door Matthijs Slager.
Hoewel Zunobri nog wel de 0-1 tegenkreeg uit een vrije bal was het Mark Staghouwer die achter de korf zijn specialiteit toonde en na een afgevangen schot direct achteruitvallend een mooi kansje scoorde.
Maar in deze fase had Zunobri het spelend nog niet eens zo makkelijk tegen de ploeg uit Drenthe en de Zuidhorners wisten nog van het beschamende uit-verlies.
Gelukkig was het vak van Joost de Jong erg op dreef, laatstgenoemde scoorde de 2-1 waarna er even een gelijkopgaande fase aanbrak. Toch kwam Zunobri steeds makkelijker terug in balbezit en een schitterende afstander van schuin achter de korf werd door Wietse v.d. Noord ingelegd, 3-1.
De blauw-witten bleven dan wellicht wat moeite houden met scoren toch was de thuisploeg vele malen sterker aan het worden, aanvoerder Michiel Oosterhoff en de degelijk spelende Diny Veldstra mikten hun ploeg naar een 5-1 ruststand.
Willem Pera mocht direct in de tweede helft aantreden om iets meer verdedigende druk maar ook beweging en reboundend vermogen in het vak te krijgen.
Uitblinker Joost de Jong mikte zijn 2e van de avond door de mand en beloonde daarmee zijn uitstekende spel, 6-1.
Dat de Zuidhorners ook kwetsbaar kan zijn bleek in de komende fase, eerst kreeg het 6-2 tegen en direct daaroverheen scoorde de ingebrachte, sterkste dame van SDO 6-3 in.
Het duurde dan ook even voordat er weer een goal viel maar SDO kon zelf aanvallend weinig meer beginnen tegen de degelijkheid van het vak van aanvoerder Michiel Oosterhoff die zijn vak uitstekend stuurde en bovendien zelf ook nog eens goed speelde. De uitstekende spelende Jantieneke Kremer zat een paar keer heel dicht bij een welverdiend doelpunt maar het mocht vandaag kennelijk niet voor haar.
Maar Stefanie Leemburg liet haar ploeg weer scoren, haar mooie afstander zorgde voor 7-3.
Wietse v.d. Noord mikte middels een strafworp 8-3 in de mand waarna Michiel Oosterhoff met een kansje de 9-3 inmikte. Elke Kremer mocht na lange tijd niet gespeeld te hebben invallen voor Diny Veldstra die last leek te hebben van haar mindere knie.
Echter brak hier weer een matige fase aan van de blauw-witten want het werd niet alleen 9-4, SDO kwam zelfs helemaal terug tot 9-7. Op dit punt kwam de ervaring en de rust van Willem Pera goed van pas, hij schoot om te scoren en sleepte zijn ploeg door het moeilijke moment heen, 10-7.
Daarna ging Zunobri weer beter aanvallen en verdedigde het geconcentreerder. In de laatste seconden legde Dianne Bekkers nog aan voor een schot en mikte haar verdiende treffer door de mand, 11-7.
Doelpuntenmakers: Joost de Jong, Wietse v.d. Noord, Michiel Oosterhoff allen 2, Willem Pera, Mark Staghouwer, Stefanie Leemburg, Diny Veldstra en Dianne Bekkers allen 1

{/tabs}